Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri´nde İlimizin Başarısı Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” ne 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 3357 başvuru yapıldı.

İlk olarak, değerlendiriciler tarafından elektronik ortamda, proje raporları değerlendirilmiş, bunun sonucunda 189 çalışma saha ziyaretine kaldı.

Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinin ardından 106 çalışma Bölgesel Ödül almaya layık görüldü. Bu kapsamda Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde (2016-2017) Kategori Bazında Orta Anadolu Bölgesi´nde Derinkuyu 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu “Okulda Yaşam Ağı” projesi ile Ürgüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Çalışma Grupları Ve Yönetim” Projesi ile kurumsal düzeyde Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından ödüle layık görülmüştür. Ödül töreni 16 Kasım 2017 tarihinde Sivas´ta yapılacak.