Nevşehir'de görev yapan müzik öğretmenleri içerisinde ilgi Yönetmeliğin 33.maddesi hükümlerince piyano alanında daha önce güzel sanatlar liselerinde kadrolu olarak görev yapan öğretmen bulunmadığından, anılan alana ilgi Yönetmeliğin 34. maddesine göre değerlendirme ve uygulama sınavı ile öğretmen ataması yapılacak. 

Bu bağlamda başvurunun son günü itibariyle görev yapan kadrolu müzik öğretmenlerinden Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesine müzik öğretmeni olarak atanmak isteyen ve en az 3 yıl öğretmenlik hizmeti bulunanların ekte yer alan ilk defa atama başvuru formunu doldurarak ekine Değerlendirme Formu ve formda yer alan bilgilere ilişkin belgeleri de ekleyerek süresi içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şubesine teslim etmeleri gerekmekte.

Adaylar arasında formu üzerinden yapılan değerlendirme sonucu en yüksek puana sahip adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı aday uygulama sınavına alınacak olup son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar da uygulama sınavına alınacak.

Uygulama sınavına alınan adaylar değerlendirme komisyonu tarafından Uygulama Sınav Formunda yer alan konular ve puanlar üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecek olup Uygulama sınavında 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

Atamaya esas puanlar yer alan form üzerinden aldıkları puan ile uygulama sınavından aldıkları puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenecek. Adayların puanlarının eşitliği halinde sırasıyla değerlendirme puanı fazla olan, uygulama sınavı puanı fazla olan ve öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olan adayın ataması yapılacaktır. Eşitliğin devamı halinde atanacak aday kura ile belirlenecek.