Ölçme Değerlendirme Merkezlerinin teknik kapasitelerini artırmak amacıyla Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Veri Analizi, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı koordinesinde "Ölçme Değerlendirme Merkezleri Platformu" adı altında bir yazılım çalışması tamamlandı. 

Bu yazılımın hazırlanmasındaki amaç; özellikle uzaktan eğitim sürecinde ve sonrasında öğretmenlerin soru hazırlama çalışmalarını web ortamına taşımak, hazırlanan sorularla ilgili tüm değerlendirmelerin web ortamında yapılmasını sağlamak, ortak bir soru havuzu oluşturmak, öğrencilere farklı denetimlerden geçmiş ve ölçme değerlendirme ilkelerine uygun hâle getirilmiş sorular sunmak. 

Dizgisi de "Ölçme Değerlendirme Merkezleri Platformu" yazılımı vasıtası ile otomatik olarak yapılacak testlerin, aynı yazılımla tüm okullara ya da seçilen okullara iletilmesi hedeflendi.

Toplantıda yapılan bilgilendirmenin ardından platforma örnek soru yüklemeleri yapılarak öğretmenlerin kayıtları gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir; Ölçme Değerlendirme Merkezinin öğrencilere soru ve kaynak desteği sağladığını, ortak sınav uygulamaları yaparak LGS ve YKS sürecinde de öğrencilerin yanında olduğunu ifade ederek soru yazma komisyonunda görev alan öğretmenlere teşekkür etti.