İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir başkanlığında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık ve Nevşehir genelindeki ortaokul müdürlerinin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından hazırlanan 2021 yılı sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav değerlendirme toplantısı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıda Nevşehir’deki okulların ve öğrencilerin sınava katılım durumları, öğrencilerin sınav başarıları ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "Sınav Raporu", okul ve ilçe bazlı ayrıntılı sınav analizleri ve geçmiş yılların sınav sonuçları ile 2021 sınav sonucu karşılaştırılarak kapsamlı değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirmeler sonucunda 2021-2022 eğitim öğretim dönemine yönelik yol haritası belirlendi.

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir; “2021 Yılı sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınavdaki başarımızı artırmak için bu yıl daha çok gayret edeceğiz. Destekleme ve yetiştirme kurslarımızla öğrencilerimizi sınava verimli bir şekilde hazırlayacağız. Okul aile iş birliğinin artırılarak okullarımızın belirlenen hedeflere ulaşmaları noktasında idareci, öğretmen ve öğrencilerimizden azami gayret bekliyoruz. Önümüzdeki yıl ilimizden güzel bir başarı bekliyorum. Gayret ve çalışmalarınızdan dolayı sizlere ve öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantı okul müdürlerinin görüş, talep ve çözüm önerilerinin alınması ile sona erdi.