Online katılım ile düzenlenen ödül töreni AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’in konuşmasına yer verildi. Denemeç’in yarışmanın anlamını ve önemini belirten konuşmasından sonra Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Muhammed Syrus Sajjad Qazi’ye söz verildi. Qazi konuşmasında, Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluktan ve bu anlamlı yarışmaya gösterilen duyarlılıktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek derece alan öğrencileri tebrik etti.

Simay Yağmur Yılmaz’ın Türkiye 2’nciliği para ödülü Özel Altınyıldız Koleji Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Özkan Kılınç tarafından kendisine takdim edildi. Öğrenci plaketini ve sertifikasını Pakistan İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi’den aldı. Qazi öğrenciyi başarısından dolayı tebrik etti.

Altınyıldız Eğitim Kurumlarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

22 yıldır birçok alanda sayısız başarıya imza atan Özel Altınyıldız Koleji Nevşehir’in örnek okulu olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Aklı hür, vicdanı hür, geleceğe sağlam adımlarla yürüyen değerlerine sahip çıkan duyarlı nesiller yetiştirmeye devam eden Özel Altınyıldız Koleji ailesini kutluyoruz.”