Özel Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Organ ve Doku Bağış Haftası nedeniyle Nevşehir Organ ve Doku Bağışı İl Koordinatörü Hemşire Şenay Karakuş tarafından kişinin hayatta iken, kendi iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisinde kullanılmasına izin vermesinin organ bağışı olarak tanımlandığını söyledi.

Nakil yapılan doku ve organlar, naklin kimlere yapılacağı, kimlerin organ bağışında bulunabilecekleri konularında bilgilendirme semineri verildi. Öğretim kadrosu ve öğrencilerin de konuya gösterdikleri ilgi doğrultusunda beyin ölümü ve bitkisel hayat arasındaki farklılıklar hususlarında karşılıklı etkileşimli olarak bilgiler paylaşıldı. Seminer sonrası öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Türkan Yavuz, Organ ve Doku Bağışı İl Koordinatörü Şenay Karakuş‘a yaşamımızın son bulduğunu düşündüğümüz anda tekrar yeni canların filizlenmesine fırsat tanımak konusunda yaptığı bilgilendirmeler ve bu kutsal vazifede yer alan tüm sağlık camiası çalışanlarına yürekten teşekkür ettiğini söyledi. Haftanın öneminin vurgulanması amacıyla meslek dersleri öğretmenleri danışmanlığında öğrenciler üç ayrı duvar panosu hazırlayarak duyarlılıkların sergilediler.

Aldıkları eğitim, seminer bilgilendirmelerini aileleri ve çevreleri ile paylaşmaları amacıyla el broşürü dağıtımı yapıldı. Özel Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencileri “Bağışlanan her organ ve dokuda tekrar yaşamların filizlenmesi”, sağlıklı yarınlarda yaşanması dilek ve temennisinde bulundular. Haber: Mehmet Karaca

 

/images/haberler/resimler/2015-11/11/1449495133131.jpg

 

/images/haberler/resimler/2015-11/11/1450132477431.jpg