6 müsabakanın 1?i deplasman takımının, 5 maç ise ev sahibi takımların galibiyeti ile bitti. Oynanan müsabakalarla Nevşehir 1. Amatör liginin son haftasına girilmiş oldu.

Lider İl Özel İdaresporun bay olduğu haftada Cumartesi günü oynanan maçlarda Kapadokya Avanosspor Hisarspor?u 4-2, Ürgüpspor Kozaklısporu 8-4 ve Hacıbektaşgücü sporda Kapadokya Nevşehirsporu 4-2 yenerek haftayı galibiyetle tamamladılar.

31 puanla İl Özel İdaresporun lider olduğu Nevşehir Amatör Lig B gurubunda ikinci K. Avanosspor ve Üçüncü Ürgüpspor 22 puandalar. K. Avanossporun bay olduğu 14. haftada Ürgüpspor K. Nevşehirspor ile Hacıbektaşgücü ise gurubu son sırada tamamlayan ve Nevşehir 2. Amatör kümeye düşen Hisarsporla karşılaşacak.

Guruplarında ilk 4 sırayı alan takımların play-off müsabakaları yapacağı ligde B gurubunda İl Özel İradespor, Ürgüpspor ve K. Avanosspor play-offu garantilerken 12 puanı bulunan Hacıbektaşgücü yada 13 puanı bulunan K. Nevşehirspor oynayacakları 14. hafta maçları sonrası play-offa kalan son takım olacak. Göresporun bay olduğu haftada ise A gurubunda bir ilk yaşandı ve namağlup Suvermezkalespor ligde ilk mağlubiyetini aldı. Oynanan müsabakalarda Apak Acıgölspor Suvermez Kalesporu 3-2, Kapadokya Göremespor ise Ortahisar Belediyesporu 5-1 yendi.

Büyük çekişmeye sahne olan maçta ise Kaymaklıspor ligden düşmeme mücadelesi veren Derinkuyugücünü deplasmanda 4-3 yenerek playoff müsabakalarında ki yerini garantiledi. Gurupta lider Suvermez Kalesporun 30, İkinci Apak Acıgölsprun 25, Üçüncü Kaymaklısporun 16, Dördüncü K. Göremespor ve Beşinci Göresporun 13?er puanı bulunuyor. K. Göremesporun bay olduğu son haftada Suvermez kalespor, Apak Acıgölspor ve Kaymaklı Belediyespor playoffa kalan takımlar olurken son takım ise ya Görspor yada K. Göremespor olacak. A gurubun en önemli müsabakasında ise 21 Şubat 2015 Cumartesi günü gurupta 6 puanı bulunan Derinkuyugücü ile 7 puanı bulunan Ortahisar belediyespor takımları düşmeme mücadelesi verecek.

Beraberlik ve her türlü galibiyet Ortahisar Belediyespor takımını ligde tutarken Derinkuyugücü takımı galip gelemezse 2. amatör kümeye düşecek. 14. hafta sonunda oynanacak müsabakalar sonrası guruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar playoff müsabakaları oynayacak. Playoff müsabakaları Nevşehir İl tertip Komitesinin belirlediği statü doğrultusunda A1 ve B4, A2 ve B3, B1 ve A4, B2 ve A3 takımlarının galipleri deplasmanlı çeyrek final maçları oynayacak. İlk maçlar ikinci sırayı alan takımların ev sahipliğinde kendi sahasında yapılacak. Galipler çift eleminasyon usulü yarı final ve galipler final müsabakasına çıkacak. Yarı finalde ise ev sahibi takım kura çekimi ile belirlenecek.

Puan eşitliği halinde ise amatör futbol ligi kitapçığının 20. sayfasında ki esaslar uygulanacak. Final müsabakası ise tek maç üzerinden merkez 2 nolu çim sahada oynayacak. Nevşehirspor GK takımı oynadığı müsabakalar sonunda ligde son sırayı alırsa direkt Nevşehir Birinci Amatör Ligine düşecek. Nevşehirspor GK son sırada değil de ligi her hangi bir sırada tamamlarsa Nevşehir Birinci Amatör ligini şampiyon bitiren takımla baraj müsabakası yapacak ve kazanan takım Nevşehir?i BAL liginde temsil etmeye devam edecek.
Haber: Ali Çamur        

 

  NEVŞEHİR BİRİNCİ AMATÖR LİG 13.HAFTA MAÇ SONUÇLARI

14.02.2015 Cumartesi

Avanos

13:30

KAPADOKYA AVANOSSPOR

HİSARSPOR

4

2

Ürgüp

13:30

ÜRGÜPSPOR

KOZAKLISPOR

8

4

H.bektş

13:30

HACIBEKTAŞGÜCÜSPOR

K NEVŞEHİRSPOR

4

2

15.02.2015 Pazar

2.nolu

13:30

K. GÖREMESPOR

ORTAHİSAR BELEDİSPOR

5

1

Acıgöl

13:30

APAK ACIGÖLSPOR

SUVERMEZ KALESPOR

3

2

D.kuyu

13:30

DERİNKUYUGÜCÜ SPOR

KAYMAKKLI BEL.SPOR

 3

 4