İl Müdürü Polat, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Geleceğimize Işık ve Umut Olan Sevgili Gençler, 19 Mayıs 1919, tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıç tarihi ve milletimizi aydınlık yarınlara kavuşturan bir dönüm noktasıdır. Çünkü vatan topraklarımıza göz dikenlere karşı milletimiz, kahramanlık ve destansı bir cesaretle karşı durmuş; kadını erkeği, genci ve yaşlısıyla bu destansı mücadeleye baş koymuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıktığı gün “Ben, 1919 senesi Mayıs’ı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde, maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevî bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım. Ben Türk ufuklarından birgün kesinlikle bir güneş doğacağına, bunun hararet ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki bunu âdeta gözlerimle görüyordum.” diyerek büyük özverilerle yürütülen Millî Mücadele sonrasında kurulan cumhuriyeti hürriyetin, bağımsızlığın, egemenliğin yılmaz bekçileri olarak gördüğü Türk gençliğine emanet etmiştir.

19 Mayıs’ta Samsun'dan tüm yurda yayılan azim, cesaret, kararlılık, heyecan ve coşku bugün sizlerin gözlerinde parlıyor. Yakılan meşaleyi gururla taşıyarak ülkemizin gelişip büyümesinde elinizden geleni yapacağınıza yürekten inanıyoruz. Geleceğimizi inşa yolunda millî ve manevi değerlerimize bağlı, donanımlı ve ahlâklı gençler olarak adım atıp Türkiye Cumhuriyetini her alanda zirveye taşıyacağınızdan eminiz. İlerlediğiniz yolda şanlı tarihimiz ve eşsiz kültürümüz sizler için rehber olacak, sizleri bilimin aydınlığıyla buluşturacaktır. Geleceğimizin liderleri olarak gördüğümüz siz gençlerimizin zekâ ve kabiliyetini ilim ve irfanla beslemesi en büyük temennimizdir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum.”