Protokol gereği Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ADEP (Akademik Destek Programı) çerçevesinde Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencilerine Felsefe dersini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı verdi.

Okul Müdürü Veli Sağır yaptığı açıklamada; “Amacımız bu protokol gereği öğrencilerimizin bir üst öğrenime hazırlanırken Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanındaki farkındalıklarını arttırmak, ön öğrenmelerle hazır bulunuşluklarını sağlamak ve bu alanlardaki disiplinleri hayatlarında anlamlandırmalarına katkı vermek, fen bilimlerine ve sosyal bilimler alanında kabiliyetleri doğrultusunda gelişmelerine destek vermek, analitik düşünme becerilerini geliştirmek, bilim ve medeniyet tarihimizde öne çıkan bilim insanlarını tanımalarını, onların hayatları, eserleri ve etkileri hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, bu doğrultuda daha donanımlı, özgüvenleri yüksek bireyler olarak yetişmelerini sağlayarak onlara kendi kültür ve medeniyet değerlerimiz hakkında farkındalık kazandırmaktır.” dedi.

Sağır, öğrencilerin eğitimine katkı sağlayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ya teşekkür etti. Protokol gereği ADEP programı doğrultusunda bu derslerin devam edeceğini bildirildi.