Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesinden 5 öğrenci ve 3 öğretmen yürütülmekte olan ‘‘Brıdgıng Cultures’’ isimli Erasmus + projesi kapsamında 13 - 19 Ekim 2019 tarihleri arasında Yunanistan’ın Volos şehrinde proje toplantısına katıldı.

Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri proje gereği diğer 5 farklı ülkeden (Yunanistan, Bulgaristan, Portekiz, Polonya, Romanya) katılan öğrencilere okullarını, ilimizi, ülkemizi ve kültürel değerlerimizi tanıttı.

Proje kapsamında öğrenciler uluslararası boyutta kültürler arası etkileşim ve farkındalık kazanıp, Avrupa Birliği'nin çok dilli ve çok kültürlü yapısı hakkında fikir sahibi oldu. Proje ortakları Polonya, Portekiz, Bulgaristan, Yunanistan ve Romanya’dan katılan öğrenciler ile proje aktivitelerini yaparken birlikte zaman geçirme şansı da yakaladı. 1 haftalık sürede 5 farklı ülkeden yeni arkadaşlar edinen öğrenciler yabancı dil yeteneklerini geliştirip farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu.

Toplantı programı kapsamında sınıf ziyaretleri, koordinasyon toplantısı ve öğrenci sunumları yapıldı. Projenin sosyal ve kültürel faaliyetleri çerçevesinde Volos şehri ve çevresi, sanat galerisi, manastır ve müze gezileri düzenlendi. Programın son gününde katılımcılara sertifikaları verildi.