Yapılan açıklama şu şekilde; “Altınyıldız İlköğretim Kurumu 7.sınıf öğrencisi Nisa Karaşahin Güncel Sanat Dergisi tarafından düzenlenen Türkiye geneli öykü yarışmasında Türkiye 1.liği elde etmiştir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu 8.sınıf öğrencisi Edibe Eylül Çengel Londra Üniversitesi Londra Müzik Akademisi tarafından 90 ülkede Piyano öğretmenliği yapabileceğini gösterir diplomasını almıştır.

Altınyıldız ilköğretim Kurumu 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir yarışmasında il 1.si olmuştur.   

Altınyıldız İlköğretim Kurumu 7.sınıf öğrencisi Utku Mert Yağcı Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir yarışmasında Nevşehir 2.si olmuştur.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu olarak 1.sınıftan 8.sınıfa kadar öğrencilerimiz yılda en az bir kez düzenledikleri sanatsal programlarda görev almaktadır. Bu yapılan programlarla öğrencilerimiz hem topluluk önünde ürün sergilemeyi öğrenirken hem de özgüvenlerini geliştirmektedir. “Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir” sözünden hareketle öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra sanatsal gelişimlerini de düzenlenen yarışmalara katılarak, gösteriler düzenleyerek, koro ve solo çalışmaları ve resitaller düzenleyerek sağlamaktayız.

Öğrencimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”