Protokol İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir Vatan Sevdalıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Biçkin ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Zeki Didinmez tarafından imzalandı.

“Vatan ve Şehitlik Bilinci Oluşturulacak”

“Şehit Vatandır” projesiyle öğrencilerde vatan ve şehitlik bilinci oluşturulması, şehitlik kavramının gençlere aktarılması ve vatanı uğruna canlarını veren şehitlerin tanıtılması amaçlanıyor.

“Okullarımızda Kompozisyon Yarışması Düzenlenecek ve Nevşehirli Şehitlerimizin Panoları Hazırlanacak”

İmzalan iş birliği protokolü neticesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik “Şehit ve Vatan” konulu bir kompozisyon yarışması düzenlenecek ve Nevşehirli şehitlerin öğrenim gördükleri okullarına şehitlerle ilgili biyografilerinin bulunduğu bir pano yerleştirilecek.

“Vatan sevgisini Yüreklerinde Hissettirmeliyiz”

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir; “Gayemiz sevgili yavrularımızı karakterli, ahlaklı, bilgili, vatan ve milletine sevdalı olarak yetiştirmektir. Çocuklarımıza millet olmanın şuurunu vermek için onlara bu vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizle tanıştırmalıyız. Vatan sevgisini yüreklerinde hissettirmeliyiz. Hissettirmeliyiz ki emanetlerine sahip çıksınlar, sağlam bir gelecek kursunlar. Böylece nesilden nesle aktarılan destanımız gençlerimize güç ve ilham kaynağı olsun. ‘Şehit Vatandır’ projemizin öğrencilerimize katkısı olmasını diliyor, ilimiz eğitimi için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Nevşehir Vatan Sevdalıları Derneğine, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Nevşehir İl Temsilciliğine bu anlamlı iş birliği için teşekkür ediyorum.” dedi.