Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın eşi Songül Aktaş, “Engellilerin Doğal Ortamda Rehabilitasyonu ve Liseli Gençlerin Unutulan Değerleri, Yeniden İnşası” Proje kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.

Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen program, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın eşi Sevda Bağlı’nın açılış konuşması ile başladı ve konu hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konferansın ilk adımında Nevşehir Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Fizyoterapisti Nazmiye Uzlaşır tarafından engellilere yönelik sunum yapıldı ve Engellilerin kendi yaşıtlarıyla rehabilitesini mümkün kılacak olan okul içinde öğrencilerle etkileşimli sosyalleşme projesi kapsamında konuşmasını yaparak, Engelliliğin ne olduğu ve onlara nasıl yaklaşması gerektiği konularına değindi. 

İkinci bölümde ise, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emine Zehra Turan, “Engellilik ve Değer” Temalı konferansını verdi.

Bu konferanslar ile gençlerimizde engelli bireylere bakış noktasında bir farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Konuşmaların ardından Songül Aktaş, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Songül Aktaş’ın katıldığı programa; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın eşi Sevda Bağlı, Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Veli Sağır, Nevşehir Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Fizyoterapisti Nazmiye Uzlaşır, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Emine Zehra Turan, öğretmenler ile öğrenciler ve davetliler katıldı.