Şehir merkezinde ciddi oranda artış gösteren ve vatandaşları rahatsız eden motosiklet ve abartı egzozlara yönelik Emniyet Müdürlüğü denetimlerini sıklaştırdı.

Şehir merkezinin her noktasında denetleme yapan Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme ve Şube Müdürlüğü ve asayiş ekipleri eksik evrakı, sürücü belgesi olmayan, abartı egzoz olan motor ve araçları trafikten men ediyor.

Denetimlerde ele geçirdikleri çalıntı motosikletler için Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler gerekli yasal işlemleri yaparken, tescilsiz ve ruhsatsız motosikletlerle, kask kullanmayan motosiklet sürücülerine Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri gerekli cezai işlemleri uyguluyor.

Motosiklet sürücüleri için olası bir trafik kazasında hayati önem taşıyan kask kullanımının yaygınlaştırılması için ekipler yoğun çaba sarf ediyor. Yapılan denetimlerde tescilsiz, ruhsatsız, plakasız, motosikletler trafikten men edilirken, kasksız sürücülere gerekli cezai işlem uygulanıyor.

Ayrıca motosiklet sürücüsü ehliyetsiz, motosiklette kendisine ait değilse hem motosiklet sahibine hem de sürücüye ceza kesiliyor. Haber: Alpaslan Körükcü