Yetişmesinde ve başarısında büyük emeği olan Altınyıldız Eğitim Kurumları yönetici, öğretmen, personel ve arkadaşlarına minnettar olduğunu belirten Sakarya, hedefinin Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına katkı sağlamak, savunma sanayide projeleri ile görev almak olduğunu belirtti. 

Altınyıldız Eğitim Kurumları Genel Müdürü Serhat İğdeci, Lise Müdürü Özkan Kılınç, Müdür Yardımcıları Korhan Aslaner ve Aykut Değerlier, TEKNOFEST 2020 Türkiye Birincisi Eray Sakarya’yı başarısından dolayı kutladı.

Eray Sakarya, Askeri operasyonlarda tehlikeli mağaraların içlerinin tespiti için geliştirdiği “Pratik5000” ile TEKNOFEST 2020'de birinci olmuştu.

Para ödülünün yanı sıra TÜBİTAK’ta ve yurtdışında staj imkânları da kazanan Eray Sakarya, ödül kazandığı proje prototipinin patentini alacağını, TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğünün kullanımına sunacağını ifade etti.

Altınyıldız Koleji TEKNOFEST 2020’de Türkiye birinciliği ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Eray Sakarya’yı, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.