Konuyla ilgili Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığınca yapılan açıklamada; “Her yıl yapılan ve İllerin eğitimdeki sınav başarısını belirleyen TEOG, YGS ve LYS sınav sonuçları ve illere göre başarı dağılımı bilgilerinin uzun bir dönemdir kamuoyu ile paylaşılmaması dikkat çekmektedir.

Eğitimdeki sınav başarısının en önemli göstergesi olan  TEOG, YGS ve LYS sınav sonuçlarının uzun bir dönemdir paylaşılmaması eğitimdeki yerimizin  nerede olduğunu da bilinmez hale getirmektedir. Açıklandığı yıllarda tüm sınavlarda ilk on arasında olan Nevşehir eğitimi ve sınav başarısı aradan uzun bir yıl geçmesi ile beraber 2015 yılı itibari ile Nevşehir İlinin ilgili sınavlarda Türkiye sıralamasını bilen yok.

Önemli bir bilgi olarak görülen  Nevşehir İlinin TEOG, YGS ve LYS sınav sonuçları  açıklanması ile beraber Nevşehir eğitimine çok şey katacağı  gibi diğer yandan da  eğitim adına katkı yapacak eleştirilerin, görüş ve düşüncelerinde ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

Nevşehir eğitimi ileriye mi gidiyor, geriye mi gidiyor, durağan mı kamuoyu ve ilgili STK bilmemektedir. Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğünün konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek gibi bir düşüncesi var mıdır bilemiyoruz ama kamuoyunu bilgilendirmek zorunda olduğunu biliyoruz. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü içine kapanık halini devam ettirirken, eğitim adına kamuoyunu bilgilendirmemede de iddiasını sürdürmektedir. Konu hakkında Nevşehir Valilik Makamına bilgi edinme hakkı çerçevesinde resmi bir yazı yazan şubemiz bilgi istemiştir” ifadelerine yer verildi.