TES Nevşehir Şube Başkanı Urgenç’in açıklaması şu şekilde; “Kapadokya turizminin yeni gözdesi vadi yürüyüşleridir. Bu amaçla Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak siz değerli üyelerimizi eş ve çocuklarımızla birlikte vadi yürüyüşüne davet ediyoruz. Kapadokya’yı keşfetmek peribacalarının arasından kuş ve rüzgar eşliğinde yürümekten geçiyor. Spor yaparak yaşadığınız yeri keşfedin. Sevdiklerinize zaman ayırarak birlikte yürüyün. Bu Yürüyüşümüzde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81.yılında anarak dua edelim. Tüm katılımcıları Atatürk temalı görseller ve Türk bayrakları ile vadi yürüyüşümüze davet ediyoruz.

 Güvercinlik Vadisi Ata’ya Saygı Yürüyüşü programı;

Tarih:  9 Kasım 2019 Cumartesi

Toplanma Saati ve Yeri: 9.05 Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Binası

Hareket Saati ve Yeri: 9.45 Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi Önü

Vadi Yürüyüşü Başlama Saati ve Yeri: 10.00 Güvercinlik Vadisi Girişi

Yürüyüş Bitiş Saati ve Yeri:14.00 Göreme

Dönüş: 14.30 Nevşehir Lisesi önü

Ata’ya Saygı Vadi Yürüyüşüne Katılım Nasıl Olacaktır?

Yürüyüşe üyelerimiz eş ve çocukları ayrıca Nevşehir’deki tüm eğitim çalışanları ve misafirlerimiz katılabilirler. Güvercinlik Vadisi Ata’ya saygı temalı vadi yürüyüşüne katılmak isteyen üyelerimiz katılımcı sayısını en geç 7.11.2019 Perşembe Saat:17.30’a kadar Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesine ait 0532 132 8875 nolu telefona ad soyad ve kurumlarını belirterek katılımcı kişi sayısını Watsapp’tan veya SMS atarak veya İlçe/Üniversite/Okul temsilcilerimize/Sendika il yönetim kurulu/Kadın Kolları başkanlığı yönetim kurulu üyelerimize ulaşarak bildirmeleri gerekmektedir.

NOT: İaşe ve yol hazırlıkları sendikamız tarafından hazırlanıp karşılanacaktır. Belirtilen kişi sayısına göre hazırlık yapılacaktır. Servis araçları sendikamız tarafından sağlanacaktır. Saat: 9.45’te Sendika binamız önünden hareket edecektir.

Yürüyüşte olmazsa olmazlarımız nelerdir?

1- Uzun Bilekli yürüyüş botu

2- Sırt Çantası (Verilen su ve kumanyaları taşımak için)

3- 1 Litre Su ya da Su matarası

4- Şapka

5- Şemsiye, Yağmurluk

6- Yedek Çamaşırlar

7- Güneş gözlüğü

8- Fotoğraf Makinası

9- Çok Amaçlı Çakı

10- Termosta Çay getirilebilir.

11- Vadi yürüyüş rota haritası, pusula

Güvercinlik Vadisi Özet Bilgi

Güvercinlik Vadisi’nin iki tane giriş noktası vardır.

1. Giriş noktası: Uçhisar Kasabası’ndaki Adnan Menderes Caddesi’nde bulunan Göreme Onix hediyelik eşya mağazasının karşısından aşağı doğru giden yoldur.

2. Giriş noktası: Yemeni Restoran’ın 140 metre arkasındaki yoldur.

Güvercinlik Vadisi boğaz tipi ve yatık yamaçlı bir vadidir. Güvercinlik Vadisi’nde, 2 tane arılık, 2 tane çeşme, 1 tane kuyu,1 tane gölet, 11 tane doğal köprü, 5 tane yapay köprü, 8 tane sarnıç, 34 tane tünel, 8 tane mağara, 3 tane şelale, 1 tane yeraltı şehri, ilginç görünümlü peribacaları, çok sayıda güvercinlik, kayadan oyma ev ve ilginç biçimli kayalıkları ile etkileyici bir görünümü olan vadide toplam 1 tane de tarihi kilise bulunmaktadır. Güvercinlik Vadisi ismini vadi içerinde bol miktarda bulunan güvercinliklerden alıyor. Hala vadide pek çok güvercinle karşılaşmanız mümkündür. Vadinin içinden Yasiri Deresi, Kodarak Deresi ve Uzundere Deresi akmaktadır. Birçok kişinin bilmediği vadi içindeki şelaleler görülmeye değer. Şelaleler yaklaşık 10 - 15 metre yükseklikten akar. Vadinin içinden akan Yasiri Deresi burada şelaleden aşağı dökülür. Yürüyüş mesafesi 4540 metre olup, fotoğraf çekerek, zaman zaman çay molası vererek, Nevşehir’in en güzel, en çok gezilen vadilerinden biri olan bu yemyeşil vadiyi doğal ve tarihi güzellikleri doyasıya izleyerek 5 saatte gezmek mümkündür. Bu güzel ve maceralı vadi yürüyüşü Göreme’de sona erer.”