Genişletilmiş yılsonu değerlendirme toplantısına Şube Yönetim Kurulu, İlçe başkanları, Kadın kolları yönetimi ve Denetleme kurulu başkanı katıldı. Genişletilmiş yönetim kurulu toplantısında konuşan Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Türk Eğitim Sen´in üye sayısı Nevşehir il geneli ve ilçeler bazındaki üyeler ve sendikalaşma oranlarını paylaştı.

Başkan Urgenç, tüm ilçeler ve il geneli üye artışından dolayı tüm il ve ilçe yöneticilerine Kadın kolları yönetimine ve üyelere teşekkür etti.

Urgenç yaptığı açıklamada “Nevşehir´deki tüm sendikalar üye kaybı yaşarken Türk Eğitim Sen üye artışı gerçekleştiren tek sendika olmuştur. Bu tüm eğitim camiasının özverili çalışmasının Türk Eğitim Sen´in hak mücadelesinin başarısıdır” dedi.

TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, bir yıl boyunca yapılan çalışmaları şu şekilde özetledi.

“Öncelikle daha geniş ferah ve şeffaf daha kullanılabilir bir mekân olan bu yeni adresimize, sendika binamızı taşıdık. Sendikayı işyerimiz olmaktan çıkartıp üyelerimizin buluşma noktası haline getirmek öncelikli hedefimiz ve anlayışımızdır. Eski sendika sitemiz elimizde olmayan nedenlerden dolayı sendikamız adına kullanılamadı yeni sitemizi www.tesnevsehir.org adıyla faaliyete geçirdik.

Sendikamıza ait sosyal medya hesapları açarak üyelerimizle iletişim ağını genişletmeye gayret ettik.  Yeni SMS sistemimizi kurduk. Bu SMS´teki eksikliklerin yönetim kurullarımıza, İlçe Başkanlarımıza, okul temsilcilerimize bildirilmesini istiyoruz.

Tüm İlçelerimizin yönetim kurulları oluşturuldu. Kadın Komisyon Başkanlığı yönetimi oluşturuldu. Üniversite Yönetim kurulumuz oluşturularak etkin bir çalışma yürüttüler. Nevşehir genelindeki tüm okullar en az bir defa ziyaret edildi. Birçok ilçemiz ve okullarımız birkaç sefer ziyaret edilmiştir.

Ayrıca üniversitedeki tüm üyelerimiz ve akademik ve idari çalışanlar ile iletişim sağlanmaya çalışılmıştır. Ziyaretlerimiz sayesinde sendikamızın üye artışını sağladık. 2013´ten beri devam eden üye kaybımızı durdurup üye artışı sağladık. Avanos ilçemizde yetkili sendika olduk.

Üniversite´de üye artışı gerçekleştirerek bu senede yetkili sendika olduk. 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Öğretmenlerimize günün anısına çiçek ulaştırılmıştır.

Kadınlar Gününde sendika binamızda ve Anneler Gününde ise Simitçi Dünyasında Kadın üyelerimiz sabah kahvaltısında bir araya gelmiştir.

Türkiye Kamu-Sen tarafından gerçekleştirilen Çanakkale Savaşları konferansı desteklenmiştir. Türkiye Kamu Sen ile işbirliği içerisinde Mehmetçiğe destek mitingi gerçekleştirilmiştir. Sözleşmeli köleliğe hayır adı ile başlattığımız dilekçe kampanyası sonuçlanmış, Kargo ile gönderilmiştir.

Sendika binamızda aylık olağan İl ve İlçe yönetim kurulunun katılımı ile istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Okullardaki tüm yöneticilerimize ulaşılmaya çalışılmış kendilerine “tarih-kültür-gelenek-etik-ahlak” isimlerini verdiğimiz tablolar ulaştırılmıştır.

Eksik kalan veya ulaşamadığımız arkadaşlarımıza da ulaştırmaya devam ediyoruz. Geçmişten geleceğe ismini verdiğimiz tablolar akademik ve idari unvan alan arkadaşlarımıza ulaştırılmıştır. Akademik idari unvan alan arkadaşlarımız sendikamız adına kurumsal olarak ziyaret edilmiştir.

Şehit Kaymakam Kemal beyi tanıtıcı kartlar ziyaret edilen okullarda dağıtılmıştır. 18 Mart Çanakkale zaferi haftasında “Çanakkale´yi Ölümsüzleştirenler “ tablolarımız ziyaret edilen okullarımıza, yöneticilerimize hediye edilmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı haftasında ziyaret edilen kurumlara “Milli Meclis ve Demokrasi” adını verdiğimiz tablolar hediye edilmiştir.

Sendika binamızda Okul temsilcilerimizle dönemlik buluşmalarımız ve istişare toplantılarımız gerçekleştirilmiştir. Milli Eğitim ve Üniversitemizde üyelerimizin yaşadığı sıkıntı ve problemler iletişim ve istişare yoluyla çözümlenmiştir.

Çözümlenemeyen meselelerde ise üyelerimizin isteği doğrultusunda hukuksal mücadeleye gidilmiştir. Fetö´den dolayı açıkta ve mağdur olan üyelerimizin hakları ve durumları ile ilgili görüşmeler yapılmıştır. Sendika binamızda aylık Konferanslar yapılmıştır.

Özellikle Kudüs konferansı ve değerler eğitimi konferanslarımıza eğitim çalışanları yoğun ilgi göstermiştir. Milli Egemenlik ve Ata´ya saygı adıyla Zemi Vadisi yürüyüşü gerçekleştirilmiştir.

Genel merkez yöneticilerimizin katılımıyla Dinler Otel´de İl ilçe yönetim kurulları Kadın Komisyon yönetimi, Üniversite yönetimi ve Kurum temsilcilerimizin katılımı ile istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Necmettin Yılmaz iftar sofrası buluşmamızda Kapadokya Park´ta 500 arkadaşımızla aynı sofrayı paylaştık. Avanos ilçemizin yetkili sendika olmasından dolayı Avanos temsilciliğimiz tarafından 170 arkadaşımızın katılımı ile iftar programı gerçekleştirilmiştir.

Üyelerimizin İndirimli alışveriş yapabilmeleri için çeşitli kurum ve işyerleri ile anlaşmalar yapılmış üyelerimize SMS ve Sosyal medya hesabımızdan duyurulmuş, www.tesnevsehir.org adresimizde yayınlanmıştır. Üyelerimizin sevinçleri paylaşılmış, üzüntü veren hadiselerde yanlarında bulunmaya gayret sarf edilmiştir.

Tüm yöneticilerimizden, iş yeri temsilcilerimizden hatta üyelerimizden kurumlarda üyelerimizi ilgilendiren durumlar hakkında sendikamızı bilgilendirmelerini özellikle istiyoruz.

Önümüzdeki ay ise “Ecdada yolculuk” Balkan gezimize ise 50 arkadaşımızla birlikte gideceğiz. Bu toplantı vesilesi ile Türk Eğitim Sen´in 26. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum.

Tüm üyelerimize teşekkür ediyor. Bayrağı bugünlere taşıyan tüm arkadaşlarımıza ve şu anda bayrağı dalgalandıran yiğit yol arkadaşlarıma, üyelerimize, ilçe temsilcilerimize, şube yönetimine, genel merkez yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” Toplantı karşılık fikir alış verişi ve değerlendirme yapıldıktan sonra sona erdi.