YÖK Başkanına Geylan’ın ilettiği Türk Eğitim-Sen’in talepleri şu şekilde:

- Rektör atama süreci yetkinlik ölçütüyle ve adaletle yürütülmeli, üniversite çalışanlarının iradesi sürece hakim kılınmalıdır.

- Akademik kadro ve atamalarda sıra, liyakat ve ehliyet ilkesine riayet edilmelidir.

- Doçentlik süreci tamamlanan akademisyenlere Doçentlik unvan ve yetkisi verilmesine rağmen özlük haklarını tam alamamaları kabul edilemez.

- 33/a kadrosunda olup doktorasını bitirmesine rağmen ilana çıkılmadığından dolayı bekleyen çok sayıda Araştırma Görevlisi Doktor bulunmaktadır.

- 50/d statüsünde görev yapan araştırma görevlilerinin iş güvencesi kaygıları giderilmelidir.

- 13b/4 görevlendirilmesinde keyfiliğe son verilmeli, somut şartlara bağlanmalı ve bunun için kişinin onayının mutlaka alınması gerekmektedir.

- Pandemi sürecinde üniversitelerimizde EK DERS ödemelerinde yaşanan problemler giderilmelidir.

- Üniversitelere başka kurumlarından yönetici getirilmesi kurum kültürünü ve çalışma barışını tahrip etmektedir.

- Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı belli aralıklarla ve merkezi yapılmalı, boş kadrolar kurum web sitesinde ilan edilmelidir.

- Kurumlar arası geçiş için standartlar belirlenmeli böylelikle sağlık, eğitim gibi nedenlerle başka kurumlara geçiş yapmak isteyen personelin iş veriminin artması sağlanmalıdır.

- Kurumlar arası geçişlerde muvafakat şartı kaldırılmalı, becayiş hakkı verilmelidir.

- Bazı üniversitelerimiz disiplin kurullarında sendika temsilcisi bulundurulmamaktadır. Bu konuda uygulama birliği sağlanmalı, çalışanların kanundan doğan hakları gasp edilmemelidir.

Gibi daha birçok hususu yazılı olarak YÖK Başkanı Yekta Saraç'a ileterek çözüme dair önerilerimizi ilettik.

Türk Eğitim Sen olarak, üniversite çalışanlarımızın yaşadığı sorunların çözümü ve beklentilerinin karşılanması hususunda takipçi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.