Türk Eğitim-Sen (TES) Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç ve beraberindeki sendika yönetim kurulu üyeleri Ek-1 değerlendirmesine (MEB’de yapılan görev süresi ve yöneticilikteki hizmet süreleri dikkate alınarak)  göre yönetici olarak göreve başlayan Okul Müdürü ve yardımcılarına hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak başarılar dilediler.

Türk Eğitim-Sen (TES) kurum yöneticilerini ziyaretinde yöneticilere hakkı, adaleti, eşitliği, mücadeleyi yazmaya devam edeceklerini vurgulayan Türk Eğitim-Sen kalemi hediye ediyor.

TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç yaptığı açıklamada; “Tarihe takılıp kalmayacağız ancak tarihten de ders çıkarmaz isek yaşadığımız tarihi tekrar yaşamak zorunda kalırız. Dedi. Hepimizin bildiği gibi 2014 yılında bir garabet sistem MEB’de uygulamaya konulmuştu. Bu garabet sistem sayesinde Sendika-Siyaset-Bürokrasi-Cemaat ekseninde MEB kadroları adeta tırpanlanmıştı. Arkadaşlarımız 3-4 yıllık bir hukuk mücadelesinin sonunda köy okullarında, taşrada ancak görevlerine başladılar. Bir kısmı yaşadıkları ağır psikolojik travmaya yenik düştüler, bir kısmı hastalanarak vefat etti. Bugünlere gelirken Türk Eğitim Sen her zaman mücadele etti. Haksızlıkları haykırdı, Hukuksal olarak destek verdi. Yaşananları bürokrasi ve siyasi mekanizmalara anlattı. Bugün geldiğimiz noktada ancak 2014 yılında görevlerinden alınarak mahkemeyi kazanan arkadaşlarımızın Ek-1 değerlendirilmesine göre atamalarının yapılması  “pardon” denilmesi, yapılan haksızlığın kabul edilmesi, yanlıştan dönülmesi anlamında önemlidir. Türkiye’nin vatansever ve milliyetçi kadrolara ihtiyacı vardır. Bu ülkeyi hiçbir çıkar grubuna pazarlamayan sadece Devleti bilen, Devletten emir alan, Devletin emrini yerine getiren yöneticilere ihtiyacı vardır. Yaşanılan zaman ve hadiseler bu gerçekliği apaçık ortaya koymuştur. 2014 yılında görevden alınan arkadaşlarımızın görevlerine Ek-1 değerlendirmesi ile devam ediyor olmaları sevindirici ancak 2014 yılından sonra mülakat komisyonlarınca elenen arkadaşlarımızın hak kayıpları devam etmektedir. Acilen 2014 yılından sonra yönetici olarak devam ederken görevden alınan arkadaşlarımıza da tercih hakkı verilerek bu mağduriyetlerinin giderilmesi gerekmektedir. İlk defa yönetici olmak için mülakata giren öğretmen arkadaşlarımızı ve Mülakat komisyonunu ziyaret ettim. Başarılar diledim” dedi.

Urgenç açıklamasının devamında; “Yüzde 80 yazılı sınav, yüzde 20 mülakat ortalamasının dikkate alınarak ilk defa yönetici olarak görevlendirilmesi durumunda yüzde 20 mülakat olduğu için birçok eğitimcinin yazılı sınava girmediğini belirtti. Yaşanılan süreç yöneticilerin itibarını zedelemiştir. Türk Eğitim-Sen olarak arkadaşlarımıza sınava girmelerini tavsiye ettik. Ancak 2014’ten itibaren yaşanılan süreç yöneticileri itibarsızlaştırmıştır. Bugün Milli Eğitim Bakanının açıklamaları mülakatın sadece güvenlik soruşturması şeklinde olacağı yönündedir. Milli Eğitim yetkilileri de herkesin rahat olması gerektiğini hiç kimsenin hakkının yenmeyeceğini ve yedirilmeyeceğini beyan etmişlerdir. Bu yönüyle ilk defa yönetici olmak için yazılı sınavda başarılı olarak mülakata giren arkadaşlarımızın rahat olmaları gerekiyor. Bir an önce proje okullarına ve Güzel Sanatlar Lisesine öğretmen ve yönetici atama sisteminin de değişmesi gerekiyor. Proje okullarına atama sistemi objektif değerlendirilebilir kıstaslara dayanmalı. Göreve başlayan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.