Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi, her yeni üyesine Mustafa Kemal Atatürk okullara tavsiye ederek, askeri okulların müfredatına alınıp okutulmasını istediği “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” kitabını hediye ediyor.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; “Türk Eğitim Sen çalışanların umududur. Türk Eğitim Sen 29 yıldır verdiği sendikal mücadele ile siyasal iktidarların saha sorumluluğunu değil çalışanların verdiği sorumlulukla çalışanların sosyo ekonomik haklarının iyileştirilmesi mücadelesini vermektedir.

Yeni dönemde sendikamıza eğitim çalışanlarının desteği yoğunlaşarak devam ediyor. Eylül ayından bu zamana kadar 200 arkadaşımız Türk Eğitim Sen ailemize katıldı. Bizde her yeni üyemize “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” kitabını hediye ediyoruz. Bu kitaptan bugüne kadar Nevşehir’deki eğitim çalışanlarına 350 adet hediye ettik.” dedi.

Başkan Urgenç; “Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını hediye etmelerinin bir manası olduğunu belirterek, Mustafa Kemal Atatürk bu kitabı okullara tavsiye ederek ve askeri okulların müfredatına alınıp okutulmasını istemiştir. Çünkü bir bataklık ülkesi olan Finlandiya’nın eğitim hamlesi ile kısa bir sürede modern bir ulusa dönüşmesini ve emperyalizmle başkaldırısı anlatılmaktadır. Atatürk’ün önerdiği ‘Beyaz Zambaklar Ülkesinde’ adlı kitabı eğitim çalışanları ile buluşturmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN URGENÇ; “YÜZDE 50 ZAM HAKKIMIZDIR”

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç; “Devlet kamu çalışanlarının işverenidir. Dolayısıyla bu durum hükümetleri en büyük işveren yapmaktadır. Hükümet asgari ücretle işçi çalıştıran işverenlere zam yaptırmış. Sonuçta özel sektördeki tüm çalışanlara yüzde 50’lik bir maaş artışı yapılmıştır. Bu durumda hükümetin kendi çalıştırdığı kamu çalışanlarına bundan daha aşağı bir oranda zam yapması düşünülemez. Kamu çalışanı olarak yüzde 50 zam hakkımızdır.” diyerek yüzde 50 zam taleplerini dile getirdi.