23 yıldır OKS, SBS, TEOG ve LGS sınavlarında Nevşehir 1.si okul olan ve 61 Türkiye 1.liği elde ederek bireysel ve kitlesel başarıda Nevşehir’in ve Türkiye’nin en başarılı okullarından birisi olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri Nevşehir Belediyesi tarafından organize edilen deneme sınavında dereceleri topladı.

Nevşehir Belediyesi tarafından organize edilen 7 ve 8. sınıflar il geneli deneme sınavında toplam 6 derecenin yarısını Altınyıldız İlköğretim Kurumu öğrencileri kazandı.

Altınyıldız İlköğretim Kurumundan yapılan açıklamada; “ 2022 LGS sınavlarına büyük bir gayretle hazırlanan 8. sınıf öğrencilerimizin her yıl olduğu gibi yine LGS sınavlarında Bireysel ve kitlesel dereceleri kazanacağına olan inancımız tamdır.

Öğrencilerimizden 8. sınıflarda Doğan Akbaş ve Melih Biçkes ile 7. sınıflarda İpek Barış 3 Aralık Cuma günü saat 10.00’da Nevşehir Kitap Fuarı açılışında Nevşehir Belediyesi tarafından organize edilecek ödül töreninde ödüllerini alacaklardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu kurulduğu günden bugüne ortaöğretime geçiş sınavlarında 61 Türkiye 1.liği elde etmiş ve okul puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.si okul olmuştur. Elde ettiği sınav  puan ortalamaları ile akademik olarak, sosyo-kültürel alanlardaki başarıları ve muhteşem okul kampüsü ile Nevşehir'in ve Türkiye'nin öncü okulu olmaya devam etmektedir.

Mezun ettiği bin 176 öğrencisini Fen Lisesine, 718 öğrencisini Anadolu Lisesine yerleştirmiş olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2021-2022 eğitim-öğretim yılında yine öğrencilerini Türkiye’nin en çok tercih edilen okullarını kazandırmaya devam edecektir.

Nevşehir’in eğitimdeki başarı çıtasını yükselten aynı zamanda Türkiye’nin örnek okulu olarak aklın ve bilimin ışığında Türkiye’nin Geleceği olarak yetişen öğrencilerimizi ve onları bu hedefte yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.” denildi.