Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Nevşehir'de hayırsever Hacı Asım Atabilen tarafından yaptırılan ilkokulu hizmete açtı.

Bakan Selçuk, hayırsever Hacı Asım Atabilen tarafından Nevşehir merkezde yaptırılan ilkokulun açılış töreni öncesi "Okullar Pırıl ile açılıyor" etkinliğinde, TRT Çocuk kanalının sevilen kahramanı "Pırıl" ve arkadaşlarının gösterisini izledi.

Daha sonra açılışta konuşan Bakan Selçuk, hayırsever Atabilen ailesinin yaptırdığı okulu hizmete açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hayırseverlerin yaptığı hayırların çok önemli olduğunu belirten Selçuk,

"Herkesin parası olur da herkes hayır yapamaz. Atabilen ailesine teşekkür ediyorum. İnşallah burada, bu ülkenin geleceği için çocuklarımız, öğretmenlerin desteğiyle yetişecekler. Bu okuldan yetişecek çocuklardan önümüzdeki yıllarda gurur duyacağımız mezunlar ortaya çıkarsa dünya çapında başarı gösteren çocuklarımızla da gurur duyacağımız gibi biz hepinizin başarısıyla da mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından okulun açılışı Bakan Selçuk, hayırsever Hacı Asım Atabilen, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve öğrenciler tarafından yapıldı.

Okulların zil sesi değişti

Bakan Selçuk daha sonra Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar beldesinde bulunan Haydar Çankaya İlkokulu’nu ziyaret etti.

Selçuk, burada yaptığı basın toplantısında bakanlığın tüm ilköğretim kurumları için hazırladığı okul zili ve çocuk şarkısını tanıttı.

Selçuk, bakanlık olarak aylardır söz konusu projenin üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Proje çerçevesinde bütün ilkokullarda aynı zilin, aynı şarkının ve şarkı sözlerinin kullanılması için bir hazırlık yaptıklarını belirten Selçuk, "Bu zili hazırlamamızın temel sebebi, sınıflar ve okullar sadece belirli akademik içeriklerin paylaşılması için değildir. Orası bir hayat sahnesidir, sınıflarımızdaki, koridorlarımızdaki, okul bahçelerimizdeki her şey eğitimin bir parçasıdır." diye konuştu.

Çocuklar için ortak bir okul zili hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Bakan Selçuk, şöyle devam etti:

"Bu anlamdaki çalışmamızı bugün paylaşıyoruz. Hem bir zil söz konusu, çocuklarımızın teneffüslere çıkarken işitecekleri, hem de aynı melodinin söz konusu olduğu bir şarkımız var. Şarkımızın bestesini müzisyen Nil Karaibrahimgil yaptı. Sözlerini Şermin Yaşar yazdı. Bu şarkımızın ve okul zilimizin hazırlanmasında daha önce 23 Nisan şarkımızı da hazırlayan ekip çalıştı. Bu bağlamda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın hizmetine yeni bir faaliyeti sunmuş olmaktan da çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Burada öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizle beraber bunu Nevşehir'de paylaşmaktan da ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmasının ardından yeni okul zilini tanıtan Selçuk, bir süre sohbet ettiği öğrencilere de çeşitli hediyeler verdi.

Yeni okul zili ve çocuk şarkısının sözleri ise şöyle:

"Merak edip araştıran / Dünyaları keşfedeniz / Aç kapıyı, bekle bizi / Hep beraber gelen biziz,

Kol kolayız el eleyiz / Yoldayız biz gelecek biziz / Oyun biziz, müzik biziz / Koşan biziz, duran biziz,

Yürekteki rengi bulup / Hep yeniden resmederiz / Aç kapıyı, bekle bizi / Hep beraber gelen biziz,

Kol kolayız el eleyiz / Yoldayız biz, gelecek biziz / Tohum biziz, toprak biziz / Güneş biziz, yağmur biziz,

Büyüyüp göklere uzanırken / Çiçeklenip açan biziz / Yarınlara hep baktığın / Bir umutsa aradığın / O da biziz, o da biziz..."

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sabah saatlerinde geldiği Nevşehir’de ilk olarak Nevşehir Valiliğini ziyaret etti. Burada Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Rasim Arı ve diğer protokol yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Selçuk, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Bir dizi programa katılmak üzere Nevşehir’de bulunan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ni (NEVÜ) ziyaret etti.

Bakan Selçuk’u NEVÜ’yü ziyaretlerinde Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Genel Sekreter Nihat Çavuşoğlu karşılarken, kendilerine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve protokol üyeleri eşlik etti.

Cuma namazını üniversite camiinde kılan Bakan Selçuk ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı, kendilerini Nevşehir’de ve üniversitede ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirtti.

Üniversite hakkında ve üniversitenin şehir ile yürüttüğü ortak çalışmalara ilişkin Bakan Selçuk’a bilgi veren Rektör Bağlı, “Üniversitemiz konumu itibariyle bulunduğumuz bölgenin ve şehrin değerlerine sahip çıkarak önemli çalışmalar yürüten bir üniversite. Özellikle bölgemizin bir turizm bölgesi olması münasebetiyle ülkemizin ilk Turizm Araştırmaları Enstitüsünü üniversitemizde kurduk. Bunun yanı sıra Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin bizlere emaneti olan manevi değerlerini gelecek nesillere daha sağlıklı bir şekilde aktarmak amacıyla bir de Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitümüz bulunmakta. Bu enstitümüzde bu manada önemli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz” dedi.

Bağlı devamında, “Üniversitemiz akademik ve bilimsel çalışmalarla birlikte ülkenin kalkınmasına öncülük edecek gerek kamu kurum ve kuruluşları ile gerekse özel sekterlerle de önemli çalışmalar ve projelere öncülük etmekte. Aynı zamanda paydaşımız olan Kapadokya Üniversitesi ile Bezirhane Buluşmaları adı altında her ay önemli bir konuğumuzu bölgemizde ağırlar iken, üniversitemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hamidreza Sohrabiabad tarafından halkımızın da faydalandığı ‘Mesnevi Sohbetleri’ düzenlemekteyiz. Bu yıl yeni kurulan ve akranlarımız olan üniversiteler arasında ise, yüzde 95 oranıyla tercih edilen üniversitelerin başında gelen bir üniversite olduk” diye konuştu.

Üniversitelerin ülkenin kalkınmasında üstlendiği önemli role değinen Bakan Selçuk ise, bu bağlamda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve yönetimini tebrik ederek başarılı çalışmalar temennisinde bulundu.

Üniversitenin şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazan ve kendilerine Rektör Bağlı tarafından günün anısına plaket takdim edilen Bakan Selçuk, NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve hayırsever iş insanları ile öğle yemeğinde buluştu.

Yemeğin ardından Bakan Selçuk, kentteki eğitim kurumlarına destek sağlayan iş insanlarına teşekkür belgesi takdim etti.

Bakan Selçuk daha sonra aynı merkezdeki konferans salonunda il genelinde görev yapan öğretmenlerle, “Ziya öğretmen ile eğitim buluşmaları” adlı programda bir araya geldi.

Program basına kapalı gerçekleştirildi.