15 Temmuz sonrasında toplumun milli ve manevi bir çok konuda kenetlendiğini ama bundan rahatsızlık duyan bazı kesimlerin toplumu çeşitli başlıklar kullanarak provoke ettiğini iddia eden Mustafa Uğur, "Nevşehir´de İskender Çınar adlı bir vatandaş, şehrimizde hem bir imam hatip lisesinde müdürlük yapmakta hem de eğitim-bir-sen adlı sendikanın yönetim kurulu üyeliğini yürütmektedir. Bu şahıs sosyal medya hesabında belirli aralıklarla Cumhuriyetin bizi dinsizleştirdiğini iddia ederek ´2024 yılında hilafet gelecek´ diyerek adeta toplumu tehdit etmekte, FETÖ benzeri unsurlar gibi altyapı çalışması yapmaktadır. Açık bir şekilde toplumu ayrıştırıcı eylemler içerisine girmekte ve bir anlamda da Cumhuriyet düşmanlığı yapmaktadır" şeklinde konuştu.

 Türkiye´de PKK, IŞİD, FETÖ başta olmak üzere çok uluslu güçlerin toplumun birlik ve beraberliğini yok etmek için ülkemizde hain eylemlerini sürdürdüğü bu dönemde her zamankinden hassas davranmanın, birlik ve beraberlik olmanın gerekli olduğunu belirten Uğur, "Böylesine hassas bir dönemde Cumhuriyet düşmanlığı yapan, toplumu provoke eden bu ismin Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir tarafından okul müdürlüğü görevinden alınmasını, hakkında soruşturma başlatılmasını bekliyor, Cumhuriyet Savcısı Adnan Tosun´u da göreve davet ediyorum. Cumhuriyet sahipsiz midir?" şeklinde konuştu.

 "Çocuklarımızı böyle insanlara mı emanet edeceğiz? Cumhuriyet´e ve laikliğe düşman insanların Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nde yöneticilik yapması ne kadar ahlaki ve mantıklıdır?" sorularını yönelten Uğur, İskender Çınar´ın yaptığının Barbaros Şansal´ın yaptığından hiçbir farkı olmadığını belirterek söz konusu okul müdürünün ceza alması için her türlü girişimde bulunacaklarını belirtti.

 Uğur, açıklamasının sonunda ise eğitimcilere seslenerek, "Cumhuriyet´i yıkıp Hilafeti getireceğini açıklayan bu şahıs Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkan Yardımcısıdır. Şimdi tüm eğitimciler adına Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir´i de bu konuda açıklama yapmaya davet ediyorum. Siz Cumhuriyet´i yıkıp Hilafeti getirmeyi amaçlayan bir sendika mısınız yoksa bu isimleri yönetici yapmakta bir sakınca duymuyor musunuz?" dedi.

 Uğur, açıklamasının sonunda ise, "Dünden beri yüzlerce eğitimcimiz ve vatandaşımız konuyla ilgili şahsımı arayarak konunun dile getirilmesini ve çözülmesini talep ettiler. Bu şehirde herkes üç maymunu oynayıp sessiz kalsa da Cumhuriyet düşmanı bu provokatörlerle Mustafa Uğur ve Türk Eğitim-Sen ilelebet mücadele edecektir. Kimse merak etmesin" şeklinde net bir ifade kullandı.