Kapadokya`da düzenlenen ``Türk Geceleri`nde yabancı turistlere hem eğelenme imkanı sunuluyor, hem de Türk kültürü tanıtılıyor.

Türkiye`nin peri bacaları, balon turları ve kayadan oyma butik otelleri ile öne çıkan turizm merkezlerinden Kapadokya`da, turistlere eğlence merkezlerinde düzenlenen etkinliklerde Türk kültürü tanıtılıyor.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte oryantal gösterilerin yanı sıra kız isteme ve gelin alma geleneği de canlandırılıyor. Sema ve dans gösterilerinin de yapıldığı etkinlikte yaklaşık 100 kişi görev alıyor.

Türk kültür ve yaşamını yansıtan gösterileri izleyen turistler, aynı zamanda gösterinin bazı bölümlerinde oynuyor, halay çekiyor, oryantal yapıyor.

Turistler, 4 saatlik program süresince Türk yiyecek ve içeceklerinden de tadıyor. ?Türk Geceleri? Kapadokya`daki birçok eğlence merkezinde sürekli düzenleniyor.

Etkinliğe özellikle yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği bilinirken son zamanlarda yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistlerin de ``Türk Geceleri``ne ilgi duymaya başladığını belirtiliyor. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ