Yapılan açıklamada; “Türkiye çapında düzenlenen okulumuz öğrencilerinden Berkay Nuray ve Doğukan Baran Taş soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye 1.si, 4.sınıf öğrencimiz Kerem Arda Toksoy %2,5’luk, 6.sınıf öğrencilerimizden Ahmet Tuncer Aktaş %2,5’luk, Orhan Murat Toprakçı % 3’lük dilimde yer alarak MATBEG tarafından Başarı sertifikası almaya hak kazanmışlardır. Ayrıca Okulumuz adına MATBEG tarafından başarımız için plaket hediye edilmiştir.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Eğitim yenilikçilik ilkesinden ve öğrencilerin muhakeme etme, araştırma ve sorgulama becerileri ile matematik ve fen zekalarını ön plana çıkarmak ve öğrencilerimizin bilimsel bir etkinliğe katılmalarını sağlayarak yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olup aklın ve bilimin aydınlık dünyasında yol gösterici bir ışık olabilmek amacıyla Ulusal düzeyde düzenlenen MATBEG yarışmasına katılmışlar ve öğrencilerimiz

Berkay Nuray                  % 1’lik Dilim Tam puan

Doğukan Baran Taş         % 1’lik Dilim Tam puan

Kerem Arda Toksoy         % 2,5’luk Dilim 

Ahmet Tuncer Aktaş        % 2,5’luk Dilim 

Orhan Murat Toprakçı      % 3’lük Dilime girerek başarı sertifikası almaya hak kazanmışlardır” denildi.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Mehmet Eravcı açıklamasında; “Öğrencilerimizin böylesine başarılı sonuçlar alması bizleri son derece mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. Aklın ve Bilimin Işığında Türkiye’nin Geleceğini Yetiştiriyoruz sloganıyla çıktığımız bu yolda öğrencilerimizin Ulusal Düzeyde yapılan bu yarışmalarda Türkiye dereceleri alması bizlerin geleceğe daha umutla bakmasını sağlamaktadır. Öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” İfadelerine yer verdi.