Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi 2. dönem değerlendirme toplantısı Şube Başkanı Tayfur Urgenç başkanlığında İl yönetim kurulu başkan yardımcıları Memiş Bülbül, Önder Doğan, Seyit Gemici, Hasan Hüseyin İyilikli, Sefa Atar, NEVÜ Başkanı Abdullah Çamcı, ilçe başkanları Taner Durukan, Ümit Kılıç, Hakan Köse, Yasin Dirikoç, Hasan Fındıklı ve Kadın Komisyon Başkanı Ayşegül Baki’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Urgenç, İlksan seçimleri, meslek kanunu, mülakat sınavı ve torpil arasındaki bağlantı, proje okullarına yönetici ve öğretmen seçimindeki adaletsizlik, yüzde 3,5’lik zam ve reel enflasyon, 2021 toplu sözleşme süreci, yetkili sendika süreci, salgın sürecinde eğitim konularında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda eğitimcinin ve sendikal çalışma gündemi de değerlendirildi.

Urgenç, yaptığı konuşmada, “Türk Eğitim Sen, Türkiye’nin milli refleksidir. Türk Eğitim Sen, milli birlik ve beraberliği esas alır. Devletten başka hiçbir yapıya sadakat duymaz. Milliyetçi, Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, muhafazakâr, ulusal değerleri esas alarak çalışanları ötekileştirmeden evrensel ilkelerle sendikal faaliyette bulunan demokratik bir sivil toplum kuruluşudur. Bu özellikleri ile tüm çalışanların güven duyduğu bir sendika olmuştur.” dedi.

Urgenç, salgın sürecinde hem çevrimiçi hem de yüz yüze eğitimde büyük bir fedakârlık göstererek çocukların eğitimini gerçekleştiren eğitim çalışanlarına teşekkür ederek, Allah bizleri devleti soyanlara sahip çıkacak acziyet içerisinde bırakmasın.” diye konuştu.