Öğrenci Andı’nın siyasi tartışmaların aracı haline getirildiğini kaydeden Urgenç, “Öğrenci Andı davasının tarafı ve sahibi Türk Eğitim-Sen’dir. Hatırlarsanız Milli Eğitim Bakanlığı 8 Ekim 2013 tarihinde ilköğretim yönetmeliğinde yaptığı bir değişiklikle Öğrenci Andı’nı kaldırdı. Konuyu yargıya taşıdık ve 5 yıl sonra Danıştay 8. Dairesi Öğrenci Andı’nın kaldırılmasının doğru bir karar olmadığını ifade etti.

Öğrenci Andı ayrıştırıcı olmakla itham ediliyordu. Bakınız; Büyük Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir’ demiştir. Anayasamızın 66. Maddesi de, ‘Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür’ der. Öğrenci Andı’nda yer alan Türklük kavramı bu topraklarda yaşayan bir etnik kökenin tanımı değildir. Bilakis Öğrenci Andı’nda yerini bulmuş olan TÜRK kavramı, bu topraklarda birlikte yaşama ülküsüne sahip olan, bu devlete sadakat ile bağlı olan bütün vatandaşlarımızın milli kimlik ifadesidir.

Dilerim, İdari Davalar Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin kararına sahip çıkar ve bu tartışma bir daha açılmamak üzere kapanır. Velev ki, İDDK, Danıştay 8’inci Dairesi’nin kararını bozdu, o zaman Türk Eğitim-Sen üyesi bütün öğretmenler fiili bir durum yaratacak ve çocuklarımıza öğrenci Andı’nı öğretmeye devam edecektir.

Bir takım sözde sendikalar Öğrenci Andı üzerinden sendikamıza yönelik bir takım ithamlarda bulunuyor. Bu konuda başınız dik olsun. Türk Eğitim-Sen olarak Öğrenci Andı konusunda dün ne diyorsak, bugün de aynısını söylüyoruz. Kimseye eyvallahımız yok” diye konuştu.