“Bizimde son sözümüz zulme karşı kahrolsun böyle adalet. Allah vatan ve milletimize zeval vermesin olacaktır.” diyen Türk Eğitim Sen (TES) Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, yaptığı açıklamada; “Kaymakam Kemal Bey Milli şehidimizdir. Türk milleti asildir, soykırım yapmaz. Türk Milleti; tarih boyunca mazlum millet ve insanların yanında yer almıştır. Türk Eğitim Sen milli değerlere, milli kimliğe önem veren bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Sen kuruluşundan bugüne kadar milliyetçi, devletçi Atatürkçü duruşuyla Türk milletinin milli refleksi olmuştur.

Türk Milletinin milli kültürümüzden ve dinimizden gelen anlayış ve yaşama biçimiyle hükmetme, adalet ve yönetim anlayışında bir başka ulusa ve insana zulüm etme, kul hakkı yeme gibi bir anlayışı olmamıştır. Türk’ün kılıcı kınından daima yaşatmak için çıkmıştır. Türk;  Nerede bir mazlum varsa umut olmuştur. Tarih boyunca da zalimin karşısında durmuştur.

Bu vesile ile Türk milletinin Türk devletinin mukadderatı için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı, iftiraya uğrayan, Nemrut Mustafa divanları tarafından zulüm görmüş, şehit edilmiş tüm kahramanlarımızı yad ediyor. Dualar gönderiyoruz. Ruhları şad olsun.” dedi.

Mustafa Sabri’nin fetvası ile idam edilen Milli kahraman ‘Milli Şehit Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’ hakkında kısa bir değerlendirmede bulanan TES Şube Başkanı Urgenç; “1. Dünya savaşı esnasında, yurdun birçok yerinde olduğu gibi Yozgat civarında da bazı Ermeni çetelerin isyan ve saldırıları ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Osmanlı Devleti, isyan ve kalkışma hareketlerine, terör faaliyetlerine tedbir ve önlem almak için 1915 yılında bugün asılsız Ermeni iddialarına gerekçe gösterilen- Tehçir Kanunu (zorunlu göç) uygulamasını gerçekleştirmişti.

Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey`de devletin kendisine verdiği görev ve yetkiler dâhilinde, Tehçir kanunu ile ilgili uygulamaları yaparak tedbir almıştı. Fakat Kaymakam Kemal Bey, mütarekeden sonra Ermenilere zulüm yaptığı iddiasıyla işgalci İngiliz ve Fransız makamlarının baskısı ve dönemin işbirlikçi hainlerin iftiraları ile 10 Nisan 1919 tarihinde İstanbul Beyazıt meydanında asılarak idam edilmiştir. 35 yaşında genç vatansever bir kaymakam darağacında ecnebiler istedi diye idam edildi.

Kaymakam Kemal Bey`e Atatürk`ün talimatıyla 14 Ekim 1922 tarihinde TBMM tarafından MİLLİ ŞEHİT unvanı verilmiştir.

Kaymakam Kemal Bey idam sehpasında bile davasından vazgeçmedi. Ölüme giderken şu ifadelerle anlayanlara ders verdi; “Türk milleti ebediyen yaşayacak, Müslümanlık asla zeval bulmayacaktır. Allah millet ve memlekete zeval vermesin. Fertler ölür millet yaşar. İnşallah Türk Milleti ebediyete kadar yaşayacaktır” diyerek idam edildi.

Bugünü anlamak için Kaymakam Kemal Bey`i doğru okumak gerekir. Nemrut Mustafa'yı iyi tanımak gerekir. Mustafa Sabri'yi iyi bilmek gerekir. Ya Mustafa Sabri'ye sahip çıkanlarla birlikte olacağız yaşanan ve yaşatılan zulme ortak olacağız.  Ya da şerefli bir birey olarak Kaymakam Kemal Bey'e sahip çıkanlarla aynı safta yer olacağız. Türk Milletinin şerefli tarihi ile yaşayacağız. Bizim safımız karınca misali Kaymakam Kemal Bey'den yanadır.” dedi.