TES Nevşehir Şube Başkanı Urgenç, konuşmasına başlamadan önce şehitlerimize rahmet dileyerek; “Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen harekatta, terörle mücadelede devletin yanında, TSK’nın yanındayız.  Bugünlerde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Emperyalistlerin bölgedeki oyununu bozacak tek güç Türkiye’dir. 100 yıldır oynanan bu oyunu bozacağız.” dedi.

Başkan Urgenç konuşmasının devamında; “Öğretmenlere yönelik yıpranma payı ile ilgili bir yasa tasarısının mecliste olduğunu, yine eğitimciye yönelik şiddetin önlenmesi ile ilgili bir çalışmanın yapıldığını belirtti. İnşallah milletvekilleri bir kez de eğitimciler lehine el kaldırır. Meslek kanunu ile ilgili çalışmanın yapıldığını burada 657 sayılı kanunun sağladığı haklarımızın baki kalarak eğitim çalışanlarının özlük ve mali haklarının geliştirilerek öğretmenlik mesleğinin kariyer mesleği haline getirilmesi gerektiğini belirtti. 3600 ek gösterge ile ilgili yetkililerin adım atması gerekmektedir. Siyasal bir mesele haline dönüşen bu sürecin bir an önce sonuçlandırılması gerekmektedir. Şimdi sizlere soruyorum? 2019 toplu sözleşmede ne kazanım elde ettik? %3.5 dışında memurun elinde ne var? Hangi sorunumuz konuşuldu?  Memurun hangi problemi çözüldü? İş te bunun için yetkili sendika olmak önemli, eğer bir sendika çalışanların yanında değilde iş verenin saha sorumluluğunu yerine getiriyorsa buna sendika denmez. Ona sarı sendika denir. Yetkili sendikanın genel başkanı bizim toplu sözleşme masasında bulunmamızı istemiyor. Hükümetin teklif bile edemeyeceği  bu fikri yetkili sendika görüş olarak beyan ediyor. Sen çalışanın hakkını savunacak olsan tüm sendikaların görüşlerini beyan etmesi için masaya davet edersin. İş te bu yüzden çalışanların yanında yer alan Türk Eğitim Sen yetkili sendika olmalıdır. İl içi sıra sistemi niçin çalıştırılmamaktadır. Geçen yıl bin arkadaşımızın dilekçesini bakanlığa gönderdik. Bu vb. haklar elimizden alınırken yetkili sendika yandaşlarına koltuk kapma derdine düşmüştü. Mülakat sistemi ile milliyetçi-vatansever-Atatürkçü yöneticiler kamuda adeta ot biçer gibi tırpanlandı. Bugün Milli Eğitim Bakanının insiyatifi ile mülakat devre dışı bırakıldı. Eğitimdeki başarısızlığın temelinde kamuda ehliyet ve liyakatın terkedilerek benim mahallemden olsunda ne olursa olsun mantığının yerleşmesi vardır. İnşallah bu ahlaksız korku düzenini yıkacağız.” dedi.

Konuşmasının sonunda proje okullarına yönetici ve öğretmen seçiminin yanlışlığını vurgulayan Urgenç; “Değerler eğitiminin öğretmenler tarafından yapılması bir zorunluluktur. Türk Eğitim Sen her şart ve durumda 1992 yılından beri eğitim çalışanlarının yanında sendikacılık yapmaktadır. Türk Eğitim Sen Türkiye’yi aydınlık yarınlara ulaştıracak bu ülkenin münevver ve mütefekkir kitlesi olan eğitim çalışanlarının saygın bir birey olarak topluma yön vermesi için mücadeleye devam etmektedir. Türk Eğitim Sen; kamu çalışanlarını ötekileştirmeden sendikacılık yapmaktadır.  Türk Eğitim Sen; Atatürkçüdür, Laiktir, Cumhuriyetçidir, Milliyetçidir, Vatanseverdir, Muhafazakardır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucu ve kuruluş değerlerini özümseyerek sendikacılık yapmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantının ikinci bölümünde TES İl yönetim kurulu üyeleri yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.  Soru cevaplar ve sendikal planlama yapılarak toplantı sona erdi.