Urgenç'in 17 madde halinde paylaşım yaptığı açıklamalara Nevşehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir siyasetinden cevap bekleniyor.

Urgenç’in açıklamaları şu şekilde:

1- Millet Bahçesi projesi kapsamında Nevşehir İl Merkezindeki okulların başka okulların bünyelerine derme çatma binalara taşınması tekrar gündeme gelmiş. Allah aşkına eğitimi kim neye göre nasıl planlıyor.

2- 7 Okul’un 3000 öğrencinin geleceği belirsizlik içinde. Lise’ye 900 civarında yeni öğrencinin kaydının yapılacağı bu sene bu öğrencilere yeni okullar yapılması gerekirken yıkın kardeşim merkez okulları park yapacağız mantığı yanlıştır. Okulların resim müzik atölyeleri beden eğitimi odaları sınıflara çevrilirken Nevşehir’de eğitim kaderine terk edilmemelidir.

3- Tabi ki bu şehrin Parka bahçeye yeşil alana ihtiyacı var. Diğer şehirlerin millet bahçesi oluyorsa bizim de olsun. Ancak bunun yeri iyi tespit edilmeli, zamanlaması iyi planlanmalı öğrenci ve veliler mağdur edilmeden yapılmalıdır. Kamuoyuna yansıyan planlamadan taşınma veya birleştirme olayından memnun olan kimse yok.

4- Mesela işe Külliye diye tabir edilen Cami inşaatını bitirerek ve çevresini Millet Bahçesi yaparak başlayabilirsiniz. Hem böylelikle şehrin Şerefini de kurtarmış oluruz. Ya da bir türlü açılamayan öğretmenevi inşaatını bitirip 10 yıllık hayali gerçekleştirebiliriz.

5- Kamuoyuna yansıdığı kadarı ile 150 öğrencisi olan TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapatılıyor. 350 öğrencili Nene Hatun MTAL 5 km ilerideki TOKİ’ye taşınıyor. Bugüne kadar binası olmayan Güzel Sanatlar Lisesi 9 derslikli Ersular Özel eğitimin eski binasına taşınıyor.

6- Güzel Sanatlar Lisesine 18 Sınıf ihtiyacı varken 9 Sınıflı virane bir binaya geçici olarak taşınması isteniyor. Bir kaç yıl sonrada başka bir binaya taşınacakmış.

7- Merkez Anadolu Lisesinin Yurdunun okula dönüştürülerek Ahi Evran Ticaret Meslek Lisesinin taşınması için çalışmalar yapıldığı konuşulmaktadır.

8- Sağlık Meslek Lisesinin Yurdu boşaltılarak Kapadokya Anadolu Lisesine sınıf açılması, Yurdun ise Emniyetin arkasında bulunan eski yurda taşınması gündemde.

9- Turizm Meslek Lisesiyle ilgili planlama ise TÜİK’in üst katları ve yeni öğretmenevi.

10- 900 yeni öğrencinin Lise eğitimine dahil olacağı bilinirken okulların tamamen kapatılması veya taşınması yanlış bir planlamadır.

11- Bölge bir eğitim kompleksi şeklinde tarihi süreç içerisinde oluşmuştur. Bölge adeta kendiliğinden eğitim vadisine dönüşmüştür.

12- Burada yer alan 5 Meslek Lisesi 1 Anadolu Lisesi şehrin hafızası olmuştur.

13- Okulların yeni ve modern binalar yapılarak taşınması gündeme getirilebilir ancak bu okulların daha modern ve yeni binaların yapılmadan başka okullarla birleştirilmesi Nevşehir’de eğitiminde yeni bir kaosun oluşmasına neden olacaktır.

14- Yapılan ya da yapılması planlanan bu taşıma işi baştan sona yanlışlarla doludur. Veli Öğrenci düşünülerek bu işten vazgeçilmelidir.

15- Beklentimiz Nevşehir’de eğitimin geleceğinin eğitimin paydaşları ile istişare edilerek kararlaştırılmasıdır.

16- Çin Virüsünün etkilerinin en aza indirgenmesi esnasında meslek liselerinin memleket meselesi olduğu herkesçe kabul edildiği ortamda Nevşehir’de mesleki eğitimin öneminin anlaşılmamış olması üzüntü vericidir. Mesleki Eğitimin derme çatma emanet binalarda verilmesi öğrenci ve velilerin bu okullara olumsuz bakmasına neden olacaktır.

17- Nevşehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir siyasetçilerinden kamuoyunu bilgilendirmelerini bekliyor, yeni binalar yapılmadan okulların taşınması şeklindeki yanlış uygulamadan bir an önce vazgeçmelerini bekliyoruz. Bizim yeni lise binalarımıza ihtiyaç duyduğumuz bu yıl okul binalarının atıl bir pozisyona getirilip yıkılması yerine park bahçe yapılması veya imara açılması yanlıştır.