TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzun bir süredir liyakat ve ehliyet esasına göre değil, birtakım mensubiyetlere göre yönetici ataması yapılan bir bakanlık haline geldiğini ifade etti.

Eğitim çalışanlarının mensubiyetleri üzerinden kutuplaştırıldığını kaydeden Urgenç, “Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un hızlı, radikal ve bir takım siyasi kaygılardan uzak bir şekilde adım atması lazım. MEB’deki yeni döneme dair eğitim çalışanlarında oluşmuş olan bir heyecan var. Ama bu heyecanın da somut adımlarla beslenmediği zaman süreç içerisinde söneceği görülmelidir. Bu heyecana yazık etmemeliyiz” dedi.

Sadece eğitimde değil, tüm kamu kurumlarında mülakat uygulamasına karşı çıktıklarını bildiren Urgenç, “Gerek görevde yükselmelerde gerekse işe alımlarda mülakat marifeti ile kamu çalışanları ayrıştırılıyor. Çok büyük hak gaspları söz konusudur.  Dolayısıyla Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen olarak mülakatın kamudan kökten kaldırılmasını talep ediyoruz. Mülakatın olduğu yerde adalet olmaz. Mülakat liyakati öldürür, mülakat ehliyeti katleder!” dedi.