Önceliğin öğrencilerin ve toplumun sağlığı olduğunu kaydeden Türk Eğitim-Sen (TES) Nevşehir İl Başkanı Tayfur Urgenç, 21 Eylül tarihinde okulların açılabilmesinin önkoşulunun; toplumun salgın tedbirlerine uymasına bağlı olduğunu belirterek şunları söyledi; "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda telafi eğitiminin uzaktan eğitim marifetiyle yürütülmesi ve yüz yüze eğitime ise 21 Eylül’de geçilmesi kararlaştırıldı.

Hiç şüphesiz önceliğimiz öğrencilerimizin ve toplumun sağlığıdır.

Ancak gözden kaçırılmasın ki, 21 Eylül’de okullarımızı açabilmemizin önkoşulu, tüm toplumun salgın tedbirlerine uymasına bağlı olacaktır. Aksi takdirde benzeri sıkıntıların yaşanması kuvvetle muhtemeldir. Yani sorumluluk hepimizin!"

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılı çalışma takviminin güncellenmesini de talep eden TES Nevşehir İl Başkanı Urgenç; "24 Ağustos’ta yapılacağı duyurulan Mesleki Çalışmaları da ötelemeli ya da Haziran’da olduğu gibi online gerçekleştirilmesi talimatını vermelidir." dedi.

Urgenç: "Salgın riskinin yüksek olması nedeniyle okulların açılması 21 Eylül’e ertelendiğine göre, Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimini güncelleyerek, 24 Ağustos’ta yapılacağı duyurulan Mesleki Çalışmaları da ötelemeli ya da Haziran’da olduğu gibi online gerçekleştirilmesi talimatını vermelidir.

Çünkü yaklaşık 1 milyon öğretmenimizin de okullarımıza sokulması benzeri yüksek bir riski ortaya çıkarmak olacaktır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk‘un Haziran’da olduğu gibi şimdi de gerekli talimatı vererek endişeleri gidereceğine inanıyorum." dedi.