Urgenç, LGS sınavının bir sıralama sınavı olduğunu, bu sınav sonucuna göre sıralamada üst sıralarda olan çocukların Fen Liselerine, Sosyal Bilimler Liselerine, Proje okulları denilen Anadolu Liselerine kayıt olma hakkı elde edeceğini belirtti.

Öğrencisi sınavla alınan okula yönetici ve öğretmenlerin farklı kriterlere göre seçildiğini iddia eden Urgenç, şunları söyledi: “Öğrencileri sınavla seçilen bu okullara atanan yönetici ve öğretmenler herhangi bir sınava tabi olmadan sadece eş, dost, akraba, sendika, vakıf dernek gibi kriterlere dayandırılarak seçildiğini biliyor musunuz?

Hatta mahkemelerin verdiği kararın bile yok sayılıp sadece bu kriterler ile atandığını biliyor musunuz? Bazı STK'ların vakıfların, derneklerin bu okulları toplanma alanı ilan ettiğini biliyor musunuz? Bu okullara kul hakkı yiyerek atananların sosyal medya hesaplarında her gün ahlak, din, adalet, edep, terbiye, yardımlaşma gibi değerler dersi verdiğini biliyor musunuz? Bu okullara yazılı sınavla atama biçimi MEB tarafından hala uygulamaya konulamadığına göre geçmişte yaşananlardan hiç ders çıkartılmadığı apaçık ortadır.

MEB yazılı sınavla atamayı yönetmeliğe koymak istediğini belirtmişti. Bu iş başarılamadığına göre MEB'i kim yönetiyor? Yoksa paralel yapıların yerini yuvarlak ve çemberimsi yapılar mı dolduruyor? Öğrencileri sınavla seçilen okullara öğretmen ve yönetici atama kriterini biliyor musunuz?”