Okullarda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde incelemeye önem veren Vali İnci Sezer Becel, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ile birlikte haftaya okul ziyaretleriyle başladı.

İlk önce Cevher Dudayev Anaokulu’nu ziyaret eden Vali Becel, burada minik öğrencilerle sınıflarında eğlenceli vakitler geçirdi. Çocuklarla çok iyi iletişim kuran Vali Becel, onlarla sohbet ederek etkinliklerine ortak oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Cevher Dudayev Anaokulu idareci ve öğretmenlerine tedbirli bir şekilde sorunsuz olarak yüz yüze eğitime devam ettikleri için teşekkür etti.

Vali Becel’in daha sonraki durağı özel eğitime gereksinim duyan çocukların eğitim ihtiyacını en iyi şekilde karşılamak ve eğitim kalitesini yükseltmek için engelli çocuklara yönelik eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Kapadokya Özel Eğitim Uygulama Okulu (III. Kademe) oldu.

Özel öğrencilerle yakından ilgilenerek durumları hakkında öğretmenlerinden bilgiler alan Vali Becel, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Vali Becel; “Buradaki özel çocuklarımızın zihinsel, duygusal ve bedensel yönden dengeli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerinin yanı sıra sosyal hayata dönük olarak yaşam becerilerini kazanmış sosyal bireyler olmasına yönelik eğitim almaları çok önemli. Bu anlamda özveriyle çalışan öğretmen ve idarecilere teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir de yaptığı açıklamada; “En önemli sorumluluklarımızdan birisi, özel öğrencilerimize yardımcı olmak ve hayatı onlarla paylaşmanın mutluluğunu yaşamaktır. Bu çocuklarımızın topluma kazandırılmasına çok önemli. Her türlü imkân ve olanakların kullanılarak onların yaşamlarını kolaylaştırmak, hayata daha iyi tutunabilmeleri adına gerekli hizmetleri yapmak hepimizin insani görevidir. Uygulama merkezimizdeki yavrularımızı sevgilerini esirgemeden sabırla eğiten öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylık diliyorum.” ifadelerini kullandı.