Vali İnci Sezer Becel ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nevşehir Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret etti.

İlk olarak Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Becel, okulun eğitim öğretim faaliyetleri, salgın için alınan önlemler hakkında idarecilerden bilgi aldı.

Öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek derslerine katılıp onlarla bir süre sohbet eden Vali Becel, “Yegâne gayesi yavrularımızın özünde var olan güzellikleri ortaya çıkaracak bilgi ve ahlâk esaslarını çocuklarımıza aşılamak olan öğretmenlerimize teşekkür ederim.” diyerek okuldan ayrıldı.

Vali İnci Sezer Becel ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, ziyaretlerine Mesleki Eğitim Merkezi ile devam etti.

Kurum bünyesinde açılan kursları ziyaret ederek okulun fiziki yapısı, atölyeleri ve eğitim durumu hakkında bilgiler alan Vali Becel, teorik eğitimlerin verildiği dersliklerde eğitimlere katılarak gençlerle bir araya geldi.

Mesleki Eğitim Merkezinde verilen eğitimin iş hayatındaki önemine vurgu yapan Vali Becel, “Mesleki Eğitim Merkezimizde, sanayimizin ve diğer işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitimler verilmektedir.  Gençlerimiz burada mesleki yeteneklerini uygulamalı olarak geliştirme imkânı bulmaktadır.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir de; “İş gücü piyasasının nitelikli insan kaynağı ihtiyacını gidermeye yönelik eğitim veren Mesleki Eğitim Merkezimiz Sayın Bakanımızın da belirttiği gibi iş gücü piyasasının 'aradığım elemanı bulamıyorum.' retoriğini ortadan kaldıracak. Günümüz teknolojisine ayak uyduracak, ihtiyaçlara cevap verebilecek becerileri gençlerimize kazandırarak ilimiz istihdamına katkı sağlayacak.” diyerek Mesleki Eğitim Merkezi idareci ve öğretmenlerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.