İcik İlkokulu ve İcik Ortaokulunda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali İnci Sezer Becel’e İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Saltık ve Temel Eğitim Şube Müdürü Malik Erdoğan eşlik etti.

İcik İlkokulunda “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında oluşturulan kütüphanenin açılışını gerçekleştiren Vali Becel, öğrencilerle yakından ilgilenerek kütüphanedeki kitapları inceledi.

Vali Becel yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımızın eşi kıymetli Hanımefendi Emine Erdoğan himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığımızın iş birliği ile hayat geçirilmiş olan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi ile ilimizde çok kısa bir sürede kütüphanesiz okulumuz kalmadı. Kurulan kütüphanelerimizin açılışlarını okul ziyaretlerimizde yapmaya devam ediyoruz. Bu kadar kısa sürede çok güzel işler çıkaran Milli Eğitim Müdürümüzü, müdür yardımcılarımızı, okul müdürlerimizi, öğretmenlerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Saltık da yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi kıymetli Hanımefendi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan, Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesi kapsamında kurduğumuz kütüphanelerimizin açılışı bizleri mutlu ediyor. Kütüphanemiz okulumuza hayırlı olsun.” dedi.

Kütüphane açılışından sonra İcik İlkokulu anasınıfında minik öğrencilerle bir araya gelen Vali Becel, onlarla eğlenceli vakitler geçirdi. Sonrasında İcik Ortaokulunda sınıfları gezen Valimiz Becel, öğrencilerle hedeflerine dair sohbet ederek tavsiyelerde bulundu.