5 gün süren etkinliklerde ülkemizin 7 bölgesinin örf ve adetleri, yöresel yemekleri, kıyafetleri, zanaatları, türküleri, halk oyunları, folklor kültürü ve geleneksel etkinlikleri tanıtıldı.

Okulun bir haftalık yemek menüsünde bölgelerin yöresel meşhur olmuş lezzetleri ve tatları öğrencilere sunuldu. Etkinlikler kapsamında okulun sevimli öğrencileri ile birlikte sıra gecesi düzenlendi. Urfa, Diyarbakır türküleri eşliğinde çiğ köfte yoğuruldu.

Yöresel kıyafetler giyen okul personeli rehberliğinde öğrenciler hamur açtı, mantı sıktı. Okula gelen kanuni ve udi müzisyenler eşliğinde hep birlikte Türk Sanat Müziği icra edildi. Neşet Ertaş ve Aşık Veysel türküleri bağlama eşliğinde hep bir ağızdan söylendi. Ney sesi eşliğinde semazen gösterisi gerçekleştirildi. Okula Halk Oyunları ekibi davet edilerek okulun öğrencilerinden oluşan folklor ekibiyle birlikte halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Okulun öğrencilerinden oluşan mehteran takımı okul arkadaşlarına mehteran gösterisini sundular. Okula kurulan yerli ürünler çarşı pazarı ile öğrenciler meslekleri ve zanaatları tanıdılar.

Okul Müdürü Kenan Tekin etkinlinler sonunda yaptığı konuşmada; “Çocuklarımıza Milli Kültürümüzü öğretmek en büyük görevimiz, aralık ayını çam ağacı süsleyip katyon giyerek geçiremeyiz, sınıflarda patlamış mısır yiyerek kutlanan yerli malı etkinlikleri geride kaldı. Öğrencilerimizi aktif bir şekilde etkinliklerin içine katarak örf, adet ve geleneklerimizi öğretmek hedefiyle;  ülkemizin zengin kültürünü 12 sosyal ve kültürel etkinlikle öğrencilerimize tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Etkinliklerde emeği geçen, büyük bir özveri ile etkinliklerimize destek veren; okul müdür yardımcısı Ayla Çınar Ceylan başta olmak üzere, Orhan Arısoy’a, Udi ve kanuni müzisyenler Alaaddin Örs ve Ömer Örs’e, Bağlaması ile bizlere eşlik eden Yasin Özer‘e, okulumuz öğretmenleri Emine Fidan’a,  Kadriye Aykaç’a, Gözde Üstün’e, Aysun Büyükgüroğlu’na, Halk Oyunları öğretmenimiz Ayşenur Neşeli’ye ve kıymetli okul personellerimize teşekkür ederim” ifadeleriyle etkinliklerin kapanışını yaptı.