Anaokulu öğrencilerinden oluşan mehteran ekibi milli ve manevi duygulara hitap ederken, aşçı önlüklerini ve şapkalarını giyen sevimli öğrenciler velilerine aşure ikram ettiler. Etkinliğe öğrenci velilerinin yanı sıra davetli misafirler ve mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.

Paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin ve sevginin ifadesi aşure günü etkinlikleri kapsamında Her öğrenci aşure kazanına evinden getirdiği 200 gr aşure malzemesi ekledi. Okul bahçesinde bakır kazan içiresinde odun ateşinde pişirilen aşure, etkinliğe katılan velilere ve misafirlere servis edildi.

Vilayetler Birliği Anaokulu Müdürü Kenan Tekin; “Bu anlamlı günde okulumuzu ziyaret ederek etkinliğe katılan Nevşehir Jakem Komutanı Albay Ercan Altın’a, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Saltık’a,  Şube Müdürlerine, Eğitim Bir-Sen yönetim kurulu üyelerine, okul ve diğer kurum müdürlerine, etkinlikte emeği geçen okul idarecilerine, öğretmenlere, okul yardımcı personeline, kıymetli misafirlere ve değerli velilere teşekkür ederim” dedi.