Nevşehir Vilayetler Birliği Anaokulu bahçesinde gerçekleştirilen Akıl Oyunları Liginde öğrenciler, veliler ve öğretmenler hem eğlendiler hem de akıllarını oynatarak zekalarını parlattılar.

2018-2019 eğitim öğretim yılında akıl yürütme, geometrik, mekanik, strateji, hafıza, zeka ve dikkat oyunları eğitimi alan öğrenciler altı hafta boyunca sınıflarda süren akıl ve zeka oyunları etkinliklerinin finalini okul bahçesinde yaptıkları “Akıl Oyunları Ligi” ile taçlandırdı.

“Zeka, tıpkı bir tarla gibi ekilmeye ve bakılmaya muhtaçtır”

Proje koordinatörü okulun Akıl ve Zeka Oyunları Öğretmeni İsmail Işık; “Akıl ve Zeka oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanıması sağlanmaktadır. Bu oyunlar hem eğlendiriyor hem de zekayı geliştiriyor. Yetenekleri yanında eksiklerini de gören çocuk, eksik yönleri geliştirmek ve daha yetenekli hale gelmek için neler yapabileceğini araştırır. Konsantrasyon gerektiren zeka oyunları, çocukların dikkatini toplamasını ve dikkat süresini artırmasını sağlıyor. Zeka oyunları oynayan çocuklar meraklı, sorgulayıcı bir tavır içinde yeteneklerini ve üretkenliğini geliştiriyor” dedi.

Öğrencilere Okul Müdürü Kenan Tekin ve Okul Müdür Yardımcısı Ayla Çınar Ceylan tarafından günün anlam ve önemine binaen Akıl Oyunları Ligi rozetleri, katılım belgeleri ve madalyaları ailelerinin huzurunda tören ile taktim edildi.

Okul Müdürü Kenan Tekin günün sonunda etkinliklerde emeği geçen başta Akıl ve Zeka Oyunları Öğretmeni İsmail Işık olmak üzere, etkinliklere katılan velilere, öğrencilere, okulun idareci, öğretmen ve personeline teşekkür etti.