Ürgüp sinema salonunda düzenlenen programa Vali Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakam Vekili Mustafa Eldivan, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener, engelliler ve vatandaşlar katıldı.


Burada konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener,  engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, ?3 Aralık Dünya Engelliler gününde ?Engelli kim?? sorusunun sorulması gerektiğini ifade etmek istersek ?Engelli fiziki eksikliği olan mı yoksa bu sorunun bir parçası olmasına rağmen bu sorunu hissetmeyenler mi?


Bu sorunlara karşı gönül penceresi açık olanlar mı? Yoksa gönül penceresi kapalı olanlar mı engelli? Engelliler gününde asıl sorulması gerekenler budur. Engelli insanların yaşadığı sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanlığın sorunudur. İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulması ile mümkündür? diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ürgüp 80. Yıl Hanife Memiş Aksoy Rehabilitasyon Merkezi?nde kalan engelliler çeşitli gösteriler sundu. Engellilerin şiir, piyes, tiyatro ve halkoyunları gösterileri katılımcıların oldukça beğenisini toplandı.  HABER: Alpaslan Körükcü