Maliye Bakanlığının, bazı alacakların 6552 sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılmasına Dair Genel Tebliği, Resmi Gazete`de yayımlanmasının ardından Nevşehir?de 4 bin 509 gerçek ve tüzel kişi borçlarının yapılanması için başvuru yaptı. Yapılan başvurular neticesinde 22 milyon TL borç yapılandırıldı.

Nevşehir Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi. Ercoşman, bu kanun ile mükelleflerimizin kaçırmaması gereken bir çok imkan sağlanmıştır. Bunlardan en önemlisi borçlu mükelleflerimize getirilen ve borçların yeniden yapılandırılmasına imkan veren düzenlemelerdir dedi.


Şuana kadar 4 bin 509 gerçek ve tüzel kişinin borçlarını yapılandırdığını ifade eden Ercoşman, ödeme güçlüğü olan mükelleflerimizin bu yapılandırmadan faydalanmasını istiyoruz. Çünkü bu kaçırılmaması gereken bir fırsattır. Yapılandırmalar için 1 Aralık son gün.

Biz bütün borçlu mükelleflerimizin borçlarını yapılandırmasını istiyoruz. Özellikle ödeme güçlüğü olan mükelleflerimiz bu fırsatı kaçırmamalı. Bunu da birebir toplantılar yaparak, görüşerek belirtiyoruz diye konuştu.

Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince takip edilen bazı amme alacakları ile belediyelerin ve büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin bazı alacaklarının yeniden yapılandırılması ile Bakanlığa bağlı tahsil dairelerince takip edilen bazı amme alacaklarının terkinine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı tebliğe göre,

6552 sayılı Kanun`un 73. maddesi kapsamında herhangi bir alacağın yeniden yapılandırılabilmesi için kesinleşmiş alacak olması, kanun yayımlandığı tarih olan 11 Eylül 2014 itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olması gerekiyor. Haber: Alpaslan Körükcü