Güllüce, bugüne kadar yapılan anketlerde Başbakan Erdoğan`ın oy oranının en az yüzde 55,8 çıktığını söyledi.

Oy oranını daha yüksek gösteren anketler olduğunu da ifade eden Güllüce, şunları kaydetti: "Muhalefetin çatısı mı çökecek, tabanı mı yukarı fırlayacak, taban mı çatıyı patlatacak, çatı mı tabanı ezecek onu bilmiyorum.

Onu tabanıyla çatısı kendi aralarında 11 Ağustos günü değerlendirsinler. İnşallah 10 Ağustos günü 21.00 Türkiye`de ilk defa halkın kendi eliyle cumhurbaşkanını seçtiği tarih olacak. Türk tarihinde ilk defa olacak. Gaznelilerden başlayın Selçuklulardan Orhunlara, Göktürklere kadar gidin böyle bir seçim yok.

Türk tarihinde ilk defa oluyor. Vatandaş kendi mübarek eliyle sandığa gidiyor. 10 Ağustos saat 21.30-22.00 gibi muhtemelen şöyle bir haber çıkacak, `İlk defa Türk tarihinde vatandaş kendi eliyle oy kullanmıştır, yüzde 56 diyelim ama daha fazla bir oyla Cumhurbaşkanı seçilmiştir, milletimize hayırlı olsun` diyecektir.

Muhalefet nasıl düşünür, ne yapar, içerisindeki kavgayı nasıl çözer, partileri kaça bölünür, kendi liderleriyle olan kavga nereye gider, hangi lider devam etmeyi başarabilir, hangi lider devam etmeyi başaramaz, taban, aday belirlemede kendilerini hiçe sayma halini nasıl değerlendirir, `bizi nasıl saymadın` diye nasıl hesap sorar, onların genel başkanları da nasıl cevap verir, nasıl çatırdama olur biz buna karışmayız.

Onu kendileri çözsün. Biz bir şeye karışırız. 11 Ağustos`ta Sabah 09.00`da inşallah Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olarak tebrik ederiz."

Bir gazetecinin "Başbakan Köşke çıktıktan sonra AK Parti`de ne tür gelişmeler olur" yönündeki sorusu üzerine Güllüce, Ak Parti`nin her şeyi kurumsallaştırmış, geleneği oturmuş bir parti olduğunu söyledi.

12 senedir Türkiye`de yaşayan yaşamayan, Türk vatandaşı olsun olmasın herkesin aklının alamayacağı projelerin gerçekleştirildiğini belirten Güllüce, 

"AK Parti dünyanın en büyük sivil organizasyonudur. Tümüyle tabana dayanan, tabanın sesini dinleyen, en kılcal damarlarına kadar teşkilatlanmış bir parti" diye konuştu. Güllüce, Başbakan Erdoğan`ın liderliğinde Türkiye`nin bir devrim gerçekleştirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hızlı treninden, tankından, savunma sanayisinden, uçağına kadar. Okullarda 20 kişilik sınıflardan bahsediyoruz. Bunlar hayal bile edilemeyen şeylerdi. 20 kişilik sınıflar 10 sene önce aklımızın kenarından bile geçmeyecek hallerdi.

Sayın Başbakan`ın öncülüğünde bunları gerçekleştiren bir kadro var. Ak Parti`nin içinde bırakın Türkiye`yi onlarca ayrı ülkeyi yönetecek güçlü bir ekip var." Haber: Alpaslan Körükcü