Eğitimci – Yazar Hacı Ormanoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci ve yönetim kurulu üyeleri ile eğitim kurumlarının yöneticileri ve eğitimciler katıldılar.

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftçi, yapılan protokol doğrultusunda üç yıllık süre içerisinde konferans, seminer ve diğer etkinliklerin gerçekleştirileceğini kaydederken, “Eğitimciler Birliği sendikası olarak bizler ilimiz eğitimine katkı sağlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Bize bu fırsatı veren Sayın Valimiz İlhami Aktaş’a ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Demir’e teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Eğitim-Bir-Sen’in öncülüğünde gerçekleştirilen konferansın Nevşehir eğitimine katkı sağlamasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Demir, “Kısa bir süre önce Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanımız ve yönetimi bize gelip böyle bir çalışma yapmayı planladıklarını söylediklerinde mutlu olduk. Bizim STK’larımız, Sendikalarımız ve diğer paydaşlarımız böyle tekliflerle bize geldiğinde bizim kapımızın herke açık olduğunun bilinmesini isterim. Bizlerin burada yapması gereken şey ilimiz eğitimine hep birlikte nasıl katkı sağlayabiliriz olmalı” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından konuşmacı Eğitimci – Yazar Hacı Ormanoğlu Yüreklere dokunan öğretmen konulu konferansını verdi.

Ormanoğlu, öğretmen olarak göreve başladığı ilk günden itibaren görev yaptığı yerlerde karşılaştığı zorlukları ve bu zorlukları nasıl aşabildiğinden örnekler verdi.