15 Şubat 2021 tarihi itibariyle Nevşehir genelinde yüz yüze eğitime başlayacak okulların idarecileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'in başkanlığında çevrim içi olarak bir araya geldi.

Okullarda yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi kararıyla Nevşehir’de birleştirilmiş sınıf uygulaması tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki anasınıflarında, tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün ve bazı okullarda haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak.

Nevşehir İl Hıfzıssıhha Kurul kararları doğrultusunda ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze eğitimlerde bir ders 30 dakika, teneffüsler ise 10 dakika olarak planlanacak; okul öncesi kurumlarda ise bir etkinlik saati 30 dakika ve aralıksız olarak yapılacak.

Toplantıda Nevşehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul kararları doğrultusunda Kovid-19 salgını için alınan önlemlerle yüz yüze eğitimin titizlikle devam ettirileceği konuşuldu. Yüz yüze eğitim yapacak okullarda maske, mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uyulacağına, okullarda fiziki olarak alınan önlemlerin en üst noktaya çıkacağına, öğrencilerin giriş çıkışlarında ve teneffüslerde sosyal mesafeye uygun hareket etmelerinin dikkatle takip edileceğine değinildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir toplantıya katılan İlçe Milli Eğitim Müdürlerine ve okul idarecilerine salgın süreci boyunca özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek sağlıklı günlerde okullarda buluşmayı diledi.