İki program kapsamında kullandırılacak toplam destek miktarı 40 Milyon TL olacak.

“Sanayi Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı”; sanayi sektöründe sürdürülebilir üretimin sağlanması, temel altyapı eksikliklerinin giderilerek bölgenin yatırım şartlarının iyileştirilmesi ve temiz üretim uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik altyapının geliştirilmesini amaçlıyor. Programın toplam bütçesi ise 18.000.000,00 TL olarak belirlendi.

“Turizm Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı” ise; Sürdürülebilir turizm çerçevesinde çevreci, korumacı ve yenilikçi bir anlayış ile turizm altyapısının geliştirilmesini amaçlıyor. Bu programın toplam bütçesi ise 22.000.000,00 TL olarak gerçekleşecek.

Her iki program için internet üzerinden son başvuru tarihi; 13 Kasım 2020 Saat: 17:00 olarak ilan edilirken, taahhütnamenin son teslim tarihi ise 20 Kasım 2020 Saat: 17:00 olarak duyuruldu.

2020 Yılı Mali Destek Programlarına ilişkin eğitim ve bilgilendirme toplantılarının ise COVID-19 salgınından dolayı internet üzerinden çevrimiçi olarak yapılması planlanıyor. Program sürecine ilişkin eğitim ve toplantı bilgileri ilerleyen günlerde Ajans internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Potansiyel başvuru sahipleri, programların ayrıntılarına ve başvuru rehberlerine, www.ahika.gov.tr internet adresi üzerinden ulaşabilecek.