Ancak, bu değerler ne yazık ki şu ana kadar hak ettiği ölçüde tanıtılmış ve değerlendirilebilmiş değil.

Açıksaray Harabeleri, Mantarkaya, St Jean Kilisesi gibi önemli turistik merkezlere sahip bulunan İlçenin turizmden daha fazla pay alabilmesinin ilçe esnafı açısından da son derece büyük bir önem arz ettiğini söyleyen Gülşehir esnaf ve sanatkârlar odası Başkanı Ahmet Şahin, ilçe de bir an önce konaklama tesisi sayısının artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl hizmete giren Kartal Otelin turizm sezonunda yöreye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini gördüğünü ifade eden Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Ahmet Şahin, yeni turistik tesislerin inşası için yerel yönetiminde elini taşın altına sokması gerektiğini belirtti.

İlçe ekonomisinin gelişmesi için turizmin bir öncelik olarak görülmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, ?İlçemiz turizm değerleri açısından oldukça zengin.

Ancak şu ana kadar yeterince tanıtım yapılamadığı için bu değerlerimizi istediğimiz oranda ekonomiye katkı sağlayacak ölçüde değerlendiremedik.

İlçemiz geçtiğimiz yıl hizmete giren Kartal otel turizm sezonunda dolup taşıyor. Bu oldukça sevindirici.

Ancak Gülşehir?in turizm konusunda yeni turistik tesislere ihtiyacı var. Konaklama tesislerinin sayısının artırılması konusunda belediyemizin yatırımcıya destek olması bu konuda büyük önem taşıyor.

Yeni turistik tesislerin inşa edilmesi ve hizmete girmesiyle birlikte ilçemize gelen yerli ve yabancı turist sayısında da ciddi bir artışın olabileceğini düşünüyorum? dedi.