Toplantıya Genel Merkez Sekreter Yardımcısı Mustafa Sezen?in yanı sıra Bölge Sorumlusu H. İbrahim Kabak, Ankara İl Başkanı Nurullah Özkul, Kayseri İl Başkanı D. Mehmet Kır katıldı.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Nevşehir İl Başkanı Mustafa Aydemir?in ev sahipliğinde gerçekleştirilen bölge toplantısında yayınlanan sonuç bildirgesinde Lise eğitiminin zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiğine dikkat çekilirken, Eğitimde kalitenin yakalanması gerektiğine işaret edildi.

Söz konusu sonuç bildirgesinde; ?12 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimde son 4 yılın mecburi olması eğitim öğretim sistemimizde birçok soruna neden oldu.

Zorunlu eğitimin gereği olarak açıkta öğrenci kalmasın diye orta öğretim kurumlarına kapasitelerinin üstünde öğrenci kayıt edilerek, kalabalık sınıflar oluşturuldu veya Meslek Liseleri ve İmam Hatip Liselerinde ikili öğretime geçildi.

Bu durum öğrenci başarısını olumsuz yönde etkilemiştir. Aynı zamanda zorunlu eğitimin sanayiciyi ara eleman ve çırak bulamama gibi bir sorunla karşı karşıya bıraktığını unutmamak gerekir.

Bir taraftan zorunlu eğitim, bir taraftan tüm orta öğretimin Anadolu yapılmasıyla eğitim ciddi çıkmaza sürüklenmiştir. Türk Milli Eğitiminde yapboz oyunuyla daha fazla vakit kaybedilmemeli, kaliteyi yakalayacak ciddi ve kalıcı çalışmalar yapılmalıdır.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı ne demişti; "Benim öğretmenim nasıl giyineceğini bilir." Bu söz lafta kalmayıp, icraata dökülmelidir. Şekille uğraşmaktan vazgeçilip erkek memurlar için kıyafet zorunluluğu kaldırılmalıdır.

Kılık kıyafet serbestliği hakkıyla verilmeli ki, dileyen kravat takabilsin dileyen takmasın. Okullarda kız ve erkek arkadaş paylaşma kavgaları eksilmemektedir. Bu durumun bir nedeninin de karma eğitim dayatması olduğu bilinmeli ve bu dayatmadan vazgeçilmelidir.

Eğitim kurumları birer eğitim yuvası değil de, hedefsiz, edepsiz, gününü birbirini ayartmak için zaman harcama yeri gibi gösterilmektedirler.

Tüm bu uygunsuz gidişata dur diyecek olan RTÜK ne iş yapıyor anlamak mümkün değil. Ceza kanunundan zinanın yasaklığının kaldırılmasıyla zina meşru hale getirilmiş, masaj salonları adı altında faaliyet gösteren bir kısım çevrelerin cadde ve sokaklara attıkları müstehcen fotoğraflı ve telefonlu kartvizitlerle insanlar zinaya teşvik edilmekte, gençlerimizin ahlakı bozulmaktadır.

Tüm bu yanlışlıklar dikkate alınmalı, yetkililer bu ahlaksızlığa son vermelidir. Bir milletin asıl gücü olan inanmış ve ahlaklı gençlerin yetiştirilmesi için ders müfredatları yeniden düzenlenmeli İslama aykırı düsturlar temizlenmeli besmele temelli eğitim esas alınmalıdır.

Öğretmen eksikliği ücretli ve sözleşmeli öğretmenle değil, yeterli formasyon almış kadrolu öğretmenle giderilmesi için yeterli sayıda öğretmen ataması yapılmalıdır.

Merkezi yerlerdeki okullarda kalabalık sınıflardan ve ikili öğretimden kurtulabilmek için Mesleki eğitim Merkezleri daha işlevsel hale getirilip okumak istemeyen öğrencilerin mesleğe yönlendirilmeleri kolaylaştırılmalıdır.

Kamu çalışanları rahatlıkla Cuma Namazına gidebilmelidir. Öğretim kurumlarındaki yardımcı eleman ve temizlik görevlisi eksikliğine acilen çözüm bulunmalı veya okul idarelerinin hizmet alımı için yeterli ödenek verilmelidir. İdareci atamalarının acil sonuçlandırılması gerekir.

Atamalarda adalet ve yeterlilik ilkelerinin uygulamanın temeli kabul edilip kimsenin mağdur edilmemesine dikkat edilmelidir.

Yargı ve Üniversite mensuplarına yapılan iyileştirmelerin öğretmenlerden esirgenmemeli ve öğretmenlerin iş yükünü arttıran kursları öğretmenler için yapılan ücret iyileştirmesi gibi rencide edici açıklamalardan vazgeçilmelidir? ifadelerine yer verildi.