Taşğın konuya dair yaptığı açıklamada ?İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir iklimi tebliğ etmiştir.

Ne yazık ki, günümüz dünyası ve özellikle İslam toplumları, Peygamberimizin getirdiği ilahi mesajın ve yaşamıyla somutlaştırdığı örnek ahlakın anlamını kavramaktan uzak, şiddetin, kargaşanın, huzursuzluğun vahim sarmalı içinden kurtulamamaktadır.

Hazreti Peygamberimizin örnek hayatı ile şekillenen ve yükselen büyük ve muhteşem İslam medeniyeti sönmüş, İslam toplumları günümüz dünyasına yeterli katkıyı sağlayamayan, bilimde, teknolojide geri, daha da önemlisi bağımlı topluluklar haline gelmiştir.

Müslüman toplulukları arasında birlik, dayanışma ortamının sağlanamamış olması; Batılı toplumların İslama karşı yaklaşımlarında zaman zaman önyargılı, saldırgan, haksız ve yersiz eleştiri ve nitelemelerine imkan ve cesaret vermektedir.

Şiddetin her türlüsüne karşı apaçık yasaklamalar getiren, terörü insanlık suçu olarak men eden yüce dinimiz terör kavramıyla birlikte anılıyor olmasının temelinde, İslam toplumlarının kendi içlerinde birlik ve dayanışmadan yoksunlukları ve küresel gelişmelerde belirleyici etkiden uzak oluşları yatmaktadır.

İslam aleminin Hazreti Peygamberin bütün hayatı ile somutlaştırdığı mesajları çok iyi kavraması; İslam coğrafyasının küresel sorun alanları ve Müslüman toplumlarının dünyanın sorunu olmaktan çıkarak, yeniden dünyanın en saygın, mamur, medeniyeti yükselten merkezleri ve toplumları haline gelmesi  elzemdir.

Yüce Allah?tan şu an sıcak çatışmaların, kardeş kavgalarının ve büyük acıların yaşandığı başta Irak, Suriye, Arakan, Keşmir, Sudan, Nijerya, Moro adaları, Uygur, Afganistan, Mısır, Libya ve Filistin olmak üzere İslam ülkelerine ve Müslüman toplumlara yeniden huzuru, barışı, kardeşliği egemen kılmasını niyaz ediyorum.

Bütün insanlığın, mazlumların ve mahzunların kurtuluşunun müjdecisi olan sevgili peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan Mevlid kandil dolayısıyla,

bütün milletimizin ve İslam âleminin kandilini kutlar, emin belde, kıblemizin ve iki cihan serveri peygamber efendimizin doğduğu şehrin fethinin de anlam ve öneminin milletimizin uyanışına vesile olmasını dilerim, Yüce Allah?tan, ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hakim olduğu günler nasip etmesini temenni ediyorum? diye konuştu. Haber: Ali Çamur