Nevşehir İl Genel Meclis Üyesi Serdal Pala, ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararı ve Dolar üzerinden oynanan oyuna tepki göstermek için İl Genel Meclis Üyeliğinden tahaakkuk eden ücretlerin tamamını görev süresi bitinceye kadar devlete iade etme kararı aldı.

Ülke olarak birlik ve beraberliğe verilen önemin çok büyük olduğunu belirten Pala, "Cennet vatanımız üzerinde oynanan oyunlar ve ülkemize saldırılara karşı birlik ve beraberliğimizi göstermek açısından bu kararı aldığını söyledi.

Pala, “Özellikle şu zor zamanlarda birbirimize kenetlenerek nasıl bir Türkiye olduğumuzu göstermeliyiz.” dedi.

Pala açıklamasında, “Gün birlik olma günü. Devlet anadır, babadır. Kim ana babasının zorda kalmasını, başkasına el açmasını ister ki. İşte bizler evlatları olarak devletimize sahip çıkmak, gözetmek ve zor gününde yanında olmak zorundayız. Kuru kuruya devletimi seviyorum demekle bu iş olmaz. Sevmek fedakarlık ister. Bugün huzurlu mutlu bir şekilde canımıza malımıza namusumuza zeval gelmeden yaşayabiliyorsak bunlar büyük Türkiye Cumhuriyeti sayesindedir. Bizim başka bir sığınacak limanımız yok. Allah ülkemize devletimize bayrağımıza ve milletimize zeval vermesin. Bir Nevşehir atasözünde de ifade edildiği üzere "Baba oğluna bir bağ bağışlamış, oğul babaya bir salkım üzüm vermemiş." Bu sözü de hep birlikte yenelim istiyorum.” diye konuştu.

Türkiye'ye saldıranlara karşı 15 Temmuz ruhuyla başkaldırdıklarını dile getiren Pala, şöyle devam etti: "Türk milleti asildir, yıkılmaz. Milletimiz her zaman milli birlik ve beraberliğini gösterir.  Tam da bu günde Cumhurbaşkanımız ve dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakmayarak bizler de üzerimize düşen görevleri hep birlikte yapalım."

Türkiye'de bir ilke imza atan Pala, Nevşehir başta olmak üzere ülke genelindeki tüm il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyelerinin kampanyaya destek vermelerini istedi.